autósport, Sportpolitika — 2015/10/29 at 10:50

Leonardo DiCaprio a Formula E Fenntarthatósági Bizottságának élén

by

Új bizottságot hozott létre az elektromos autók versenyéről szóló Formula E sorozat az idei szezon rajtja előtti napokban. A globális cégek vezetőiből álló csoport élére a klímavédelmi aktivitásairól is ismert színészt, Leonardi DiCapriót nevezték ki.

A Formula E Fenntarthatósági Bizottságát a múlt hét végén indult második szezon előtt hívták életre. A bizottságba olyan cégek vezetői kerültek, akik kötődnek a sorozathoz, kiemelt figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra és a vállalati felelősségvállalásra, valamint kapcsolódnak a technológiához és a mobilitáshoz. Ott található többek között a Michelin, a Qualcomm, a Visa Europe, a DHL vagy a TAG Heuer magas beosztású képviselője is. Elnöknek Leonardo DiCapriot tették meg, aki évek óta sokat kampányol a klímavédelem mellett A híres színésznek közismert az elektromos autók iránti rajongása: érkezett már Oscar-gálára Toyota Prius-szal, és büszkén pózolt Fisker Karmája előtt is.

DiCaprio-FormulaE

A bizottság feladata lesz az elektromos autók tömeges használatának népszerűsítése, különösen a városi környezetben. Szintén fontos szerepet kap majd a Formula E hosszú távú hatása azokra a városokra, amelyekben a futamokat rendezik. Ez utóbbi esetben főként az infrastrukturális és oktatási fejlődés lesz a bizottság fókuszában.

A Nemzetközi Automobil Szövetség égisze alá tartozó Formula E sorozat ötlete 2012-ben fogant és 2014 őszén startolt el az első szezon. A 2015-16-os bajnokság 11 futamán 10 istálló 20 pilótája méri össze képességeit a Forma 1-ben használt versenygépekre hasonlító elektromos autókkal.

Forrás: fia.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.10.29.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close