Sportszemle — 2015/10/26 at 06:30

Sportszemle 2015.10.26.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


El Clásico: balhé! Utasították a partjelzőt, hogy a Realnak kedvezz

Katalán sajtóértesülések szerint a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) játékvezetői bizottsága arra kötelezte a közelgő el Clásico egyik asszisztensét, hogy ítéleteivel a Real Madridnak kedvezzen. A neve elhallgatását kérő partjelző visszautasította a megkeresést, a Korrupcióellenes Ügyészség vizsgálatot indított az ügyben.

Hasalós foci, 100 kilós rönkkel futás nélkül nincs bennszülött olimpia

Az 1904-es St. Louis-i olimpiai elég kaotikusra sikerült, végtelenül hosszúra nyúlt, azért is, mert a programba mindenfélét belegyömöszöltek, amire ráfoghatták, hogy sport. A világkiállítással együtt rendezett olimpián szenzációként tálalták az antropológiai napokat, amikor indiánok, eszkimók, kínaiak, pigmeusok versenyeztek mindenféle számokban.

A világ leglátványosabb láthatatlan sportja

„A víz alatti rögbi elismert sport, nemzetközileg nem a FINA-hoz, hanem a legrégebbi búvárszövetséghez, a Jacques Cousteau által alapított CMAS-hez tartozik, miként a víz alatti hoki is. Mintegy 30 országban űzik.

„A fiatalok szembesültek: a futball nem abból áll, belőtted-e a sér

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szövetség a közelmúltban tette közzé az InStat Football által a Nagyhalász-Ibrány (1-5) mérkőzésről készített részletes statisztikai elemzést. Ennek hátteréről, illetve a bajnokik internetes közvetítéséről Krizán Sándor megyei elnökkel beszélgettünk. A statisztikai adatok hasznosításáról a Nagyhalász vezetőedzője, Nagy Lajos beszélt, míg az InStat Football hazai képviselője, Kovács István arról számolt be, hogyan áll most a videós elemzőrendszerek hazai megítélése.

Az NFL-öltözők hangulata, na az hiányzik

Meskó Zoltán 2014 januárjában játszott utoljára az NFL-ben: a rájátszásban a Cincinnati Bengalsban lépett pályára, de a következő idényben már nem számítottak rá. Előtte éveket a New England Patriotsban húzott le , a csapattal a Super Bowlba is bejutott, majd később megfordult a Pittsburgh Steelersnél.

A magyar, aki kitalált egy sportágat

A magyar, aki kitalált egy sportágat – Besenyei Pétert az tette világhírűvé, hogy fejjel lefelé átrepült a Lánchíd alatt, és hogy segítségével megalkották az Air Race-t. A magyar műrepülő-világbajnok nevéhez egyedi trükkök és számtalan bajnoki cím is kötődik. A versenyzéstől visszavonult, de a trükköknek ezzel nincs vége.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Átláthatatlanul jutottak 200 milliárd forinthoz a látványsportágak

A Transparency International csütörtökön hozta nyilvánosságra a "Korrupciós kockázatok a magyar sportfinanszírozásban" című jelentését.

Close