olimpia, Sportmarketing — 2015/10/26 at 10:30

Rejtett kamera mutatja az elképedt reakciókat a parasportolók teljesítménye láttán

by

A 2016-os riói paralimpiai játékok szervezői egy ötletes, ugyanakkor elgondolkodtató videóval szeretnék megváltoztatni azt, ahogyan az emberek tekintenek a fogyatékkal élő sportolókra. Gyakran egy apró személyes tapasztalat is sokat tud változtatni a helyzeten – a pozitív irányba.

A videóban három brazil paralimpikon szerepel: az erőemelő Luciano Dantas, az amputált lábú sprinter Vinícius Rodrigues és a dzsúdós Lúcia Teixeira. Rejtett kamerákkal mutatják, ahogyan hétköznapi ép amatőr sportolók közé vegyülnek. Megjelenésüket kétkedő pillantások és értetlenség fogadja, azonban a teljesítményük láttán teljesen megváltoznak a reakciók. Érdemes megnézni az átalakulást!

Dantas a saját súlyának kétszeresével nyom fekve, Rodrigues teremrekordot állít fel a futópadon, Teixeira pedig földre viszi a riói dzsúdó bajnokot. A szociális tanulmánynak is beillő kisfilm bebizonyítja, hogy a parasportolók is lenyűgöző teljesítményre képesek és elismerést váltanak ki azokból, akik közvetlen tapasztalatot szereznek velük kapcsolatban.

rio2016-paralympics

A kampányt a 2016-os paralimpia szervezőbizottsága készítette a jegyértékesítés támogatására.

Forrás: rio2016.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.10.26.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close