Sportszemle — 2015/10/19 at 06:30

Sportszemle 2015.10.19.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Nincs könnyebb préda egy tehetséges milliomosnál

50 Cent csődje beindította a szójátékosok és a kárörvendők fantáziáját is. A rapperszakmán túl azonban van egy másik világ is, ahol a sikerről nehéz elhinni, hogy egyszer véget ér, és ahol a gyorsan jött milliók gyorsan fel is szívódnak. Ismerje meg a profi sportolók kínjait a visszavonulás után!

Milliós vesztegetéssel vették meg a németek a 2006-os foci-vb-t?

A májusban kirobbant FIFA-botrány is lehetett már arról hallani, hogy a németek nem éppen szabályos módon nyerték el a 2006-os futball-világbajnokság rendezési jogát – akkor a 2010-es dél-afrikai és a 2002-es koreai-japán vb is gyanúba keveredett -, és most a német Spiegel is olyan információkhoz jutott, melyek azt sejtetik, hogy csaltak.

Erre költik a szerencsejátékos 100 milliókat – a pénz és 120 játéko

Az októberi Eb-selejtezők tapasztalatainak levonása után ismét hazai vizekre evezünk, és a honi bajnokságon keresztül boncolgatjuk tovább, hol tart most és hogyan lehetne jobbá tenni a magyar futballt, úgy, hogy abból hosszú távon a válogatott is profitálni tudjon. Piacelemző sorozatunk első részében statisztikai mutatókon keresztül vizsgáltuk meg a honi futballgazdaságban történt nyári változásokat, ezúttal már két sportvezetőt és egy labdarúgót is megkérdeztünk.

Budapest lenne Európa Sportfővárosa | 24.hu

A Fővárosi Önkormányzat pályázatot nyújtott be, hogy Budapest 2019-ben elnyerhesse az Európa Sportfővárosa címet.

Szabadidősport: Czenét beválasztották a TAFISA elnökségébe – NSO

Konkrét sportdiplomáciai sikert is hozott a szabadidősport világszervezet, a TAFISA Budapesten csütörtöktől szombatig rendezett kongresszusa, amelyen 76 ország mintegy 400 képviselője vett részt. A Pesti Vigadóban lebonyolított eseményen Czene Attilát, a házigazda Magyar Szabadidősport-szövetség elnökét beválasztották a világszervezet elnökségébe. „Megérte, hogy pályáztunk a kongresszusra, mert remekül sikerült – értékelt az újdonsült TAFISA elnökségi tag.

Európa legfiatalabb csapatán át vezet az út az Eb-re

A magyar futballválogatott Norvégiával találkozik a 2016-os Európa-bajnokság pótselejtezőjében. Lehetett volna talán jobb is, rosszabb is, az azonban mindenképpen pozitív, hogy (a kiemeltek közül egyedüliként) a visszavágót játszhatja hazai pályán Bernd Storck csapata. “Nem rossz ellenfél Norvégia. A dánokat és az íreket akartam elkerülni, és ez sikerült is.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.10.16.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close