labdarúgás, Sportmarketing — 2015/10/19 at 16:20

Alacsony a nézőszám? Itt a Getafe elképesztő megoldása!

by

A spanyol élvonalban szereplő gárda egészen egyedi ötlettel rukkolt elő a rajongói szám növelésére. Tinderre hasonlító randi alkalmazást fejlesztettek, hogy a szurkolói könnyebben egymásra találjanak, és az utánpótlással biztosítsák a tömött lelátókat a stadionban.

A Getafinder névre keresztelt alkalmazás a rendkívül népszerű Tinder elvén működik. A randi appban a felhasználók bejelölhetik egymásról, hogy tetszik-e a másik fél, és ha mindkét oldalról pozitív a válasz, akkor máris szervezhetik a találkozót.

getafinder

A Getafinder különlegessége, hogy csak a csapat otthonául szolgáló Alfonso Perez stadion vonzáskörzetében működik. A klub azt reméli, hogy az egymásra találó párok biztosítják majd a szurkolók következő generációját.

Az Alfonso Perez stadion 17 ezer néző befogadására alkalmas, de a klub messze van attól, hogy ezt meg is töltse, mert csak 9 ezren járnak ki a meccsekre. Az előző szezonban a Getafének volt a második legalacsonyabb az átlagos nézőszáma [7.753] a spanyol élvonalban.

A Getafének komolyan meg kell küzdenie a helyi szurkolókért, ugyanis Madridban található, ahol a többség a két „nagytestvér”, vagyis a Real Madrid és az Atletico Madrid híve.

Forrás: espnfc.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.10.19.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close