Sportszemle — 2015/10/16 at 06:30

Sportszemle 2015.10.16.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Te is meggazdagodhatsz a sportból, ennyire egyszerű ez

Nagy emelkedésen vannak túl a sportszergyártók részvényei, kérdés, hogy ez meddig tarthat még. A Morgan Stanley elemzői szerint van még bőven növekedés a szektorban, a következő öt évben több mint 80 milliárd dollárral emelkedhetnek az iparág bevételei, elsősorban Kínának köszönhetően. Egyre többen sportolnak és a kínai gazdasági lassulással kapcsolatos aggodalmak is túlzottak.

Az ismeretlen fehér futó, aki évtizedekig szenvedett bátorságáért

Az 1968-as mexikói olimpia sok dolog miatt vált emlékezetessé. A magaslaton korábban nem látott teljesítmények születtek, futócsúcsok dőltek, Bob Beamon kiugrott a világból, de itt csodálkoztak rá igazán Dick Fosbury magasugrást megújító flopjára is. És ez volt az az olimpia is, ahol a dobogón is tüntettek az afroamerikaiak jogaiért.

A sportolók 40 százaléka doppingfertőzött

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője szerint a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség harca kezd rossz irányba menni, és még durvább lehet a helyzet, ha nemzetközi szervezet országokat és sportágakat igyekszik célkeresztbe állítani. “Most éppen Oroszországra és Kenyára irányul össztűz, de találnak majd más célpontot, mondjuk az atlétika után az úszást.

Szinte elviselhetetlen terhet cipelnek a magyar focisták

Ez kard, vagy tőr itt a sarokban? – Kard.Egy korosztályos juniorválogatott fiatalembertől kaptam hálája jeléül. – Kik voltak ma soron? – Egy utánpótláskorú futballista és egy szintén fiatal vízilabdázó fiú. A magánrendelésem mellett a Ferencvárosban dolgozom, itt a szomszédban, a Népligetben. – Szakszemmel nézve bonyolultabbak az utánpótláskorú sportolók, mint a felnőttek?

A sportjogászok is segítenének a Testnevelési Egyetemen

A SPORTJUS Magyar Sportjogász Társaság saját vagyonából egymillió forint azonnali és rendkívüli segélyt ajánlott fel a Testnevelési Egyetemnek a csütörtök hajnalban leégett atlétikai csarnok újjáépítéséhez, valamint a szakmai munka folytatásához. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, kigyulladt a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka Budapesten az Alkotás utcában csütörtök hajnalban.

Női kézi BL: 3 nap múlva indul a jegyárusítás a budapesti final fou

Október 18-án indul a jegyárusítás az idény női klubkézilabdás csúcseseményére, a Bajnokok Ligája májusi 7-8-i négyes döntőjére. A szurkolók október végéig 15 százalék kedvezménnyel válthatják meg belépőiket az ehffinal4.com oldalon. A 2015-2016-os szezonban két magyar csapat is pályázik a final fourba jutásra, a 2011-ben és 2012-ben KEK-győztes, magyar bajnoki címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria, valamint a 2013-ban és az első budapesti négyes döntőt megnyerve 2014-ben is Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Forradalmi változások előtt állnak a hirdetőtáblák a sportban

A hirdetők és a közvetítési jogok tulajdonosai biztosan jól járnak, de a nézők sem fognak többet haszontalan reklámokkal találkozni. Például...

Close