Sportszemle — 2015/10/12 at 06:30

Sportszemle 2015.10.12.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Katari vb? Ugyan. A bringások ötven fokban szenvednek

A futballban évek óta folyik a vita, hogy szabad-e Katarban világbajnokságot rendezni, mert a sivatagi hőség veszélyezteti a játékosok egészségét. A kerékpározni sem sokkal könnyebb az 50 fokos melegben, de ennek ellenére, nem olyan messze Katartól, az Egyesült Arab Emírségekben profi körversenyt rendeznek. Szenvednek is rendesen a kerékpárosok.

Szabadidősport: nagy dobás, világkongresszus előtt Budapest – NSO

Jövő szerdától vasárnapig (október 14-18.) Budapesten rendezik meg a szabadidősportok legjelentősebb nemzetközi szervezete, a TAFISA világkongresszusát. Mivel foglalkozik a TAFISA? Miért nagy dobás a kongresszus? Miért jó ez Budapestnek, Magyarországnak? A téma, amellyel a hétköznapokon is érdemes foglalkozni. (x) A TAFISA-nak 160 országban 280 tagszervezete van, a világkongresszusra a Fidzsi-szigetektől Izlandig érkeznek vendégek.

Földöntúli a 2 órán belüli maraton, vagy mindjárt itt lesz?

Nincs már messze az az idő, hogy valaki először két órán belül fussa a maratont. A 42,195 kilométer világcsúcsát jelenleg a kenyai Dennis Kimetto tartja 2 óra 2 perc és 57 másodperccel, és van még legalább három-négy olyan futó, aki megdöntheti ezt a rekordot. A két órán belüli időhöz azonban mindennek össze kell jönnie.

Válogatott: fogynak a riválisok a legjobb harmadik helyért – NSO

Magyarország a Feröer elleni 2-1-es győzelemmel biztosította a (legalább) pótselejtezős helyét a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság kvalifikációs sorozatban, amin a görögöktől elszenvedett 4-3-as vereség sem változtatott. A magyar csapatnak ugyanakkor nincs a saját kezében a sorsa a közvetlen kijutást illetően – igaz azonban az is, hogy a legjobb harmadik helyért (vagyis a biztos Eb-részvételért) zajló versenyfutásban péntek után szombaton is csökkent a potenciális ellenfelek létszáma.

Most az összes fitneszkütyü egy vicc

Már a lakásunk ajtaján kopogtat az újabb fitneszforradalom, de nem a jóganadrágok lesznek minden eddiginél kerekebbek. Egy nagy rakás fitneszbizbaszt kipróbáltam, számoltam velük lépést, szívdobogást és álmatlanul töltött órákat, majd egy kiváló okosegészségügyi találkozó Schwarzenegger bicepszénél is feszesebbé tette a történetet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez a kávé ébreszti fel az új-zélandi szurkolókat az All Blacks rögbi–vb meccseire

Olyan érzés, mintha egy rögbi játékos szerelne. Vagy mintha a csapatkapitány ordítana a füledbe a mérkőzés utolsó percében.

Close