Sportszemle — 2015/10/05 at 06:30

Sportszemle 2015.10.05.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A kézilabda az új foci: milliárdok mennek a csapatokhoz

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) április közepén megválasztott új elnöke, Kocsis Máté egy pénteki háttérbeszélgetésen azt mondta, a sportág a kormányzati figyelem központjában van, és egy három pilléres megállapodásban nemcsak a szövetség, hanem Orbán Viktor is érdekelt . Kocsis felvázolta, az infrastruktúra-fejlesztés elkerülhetetlen, 60 kisebb csarnokot szeretne építtetni szerte az országban az elkövetkezendő öt évben, hogy teljesen lefedetté váljon az összes terület.

Sokkal nehezebb lesz csalni a bringásoknak

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség tíz évig megőrzi a háromhetes körversenyek – vagyis a Giro d’Italia, a Tour de France és a Vuelta a Espana – első öt helyezettjének doppingmintáit az esetleges későbbi újraellenőrzésekhez. Az UCI 656 doppingellenőrzést végzett a brit Chris Froome győzelmével zárult idei Touron, és mint pénteken bejelentették, ezeket a mintákat is megőrzik.

 

FIFA: a szponzorok lemondásra szólították fel Blattert – NSO

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) négy szponzora lemondásra szólította fel Sepp Blattert, a szervezet elnökét. Négy fontos szponzor kihátrált Sepp Blatter mögül (Fotó: AFP) A FIFA négy szponzora, a McDonald’s, a Coca-Cola, a Visa és a Budweiser is távozásra szólította fel Sepp Blattert, miután a sportvezető ellen hivatalos vizsgálatot indítottak a svájci hatóságok.

A kapusok hülyék vagy melegek

Hiszek abban, hogy senki sem születik perverznek. Mint majdnem minden gyerek, én is sokkal jobban szerettem gólt rúgni, mint kapni. Teltek az évek, és kiderült, hogy szeretek ugyan gólt rúgni, de nem tudok. Így amikor nyolcvanötben a gimis csapatunkkal elhatároztuk, indulunk azon a kispályás tornán, aminek a fődíja egy utazás volt a mexikói világbajnokságra, nem volt kérdés, hogy csak egyféleképpen férek be a kezdőcsapatba: kapusként.

A Forma-1-ről már nem álmodom, na de a DTM!

A Forma-1-ről már nem álmodom, na de a DTM! – Kiss Norbert beugróként került a kamion-Eb sorozatba, ahol egy 5,5 tonnás, 160 km/h-val száguldó szörnyeteget ural. Szombaton megvédte európa-bajnoki címét, így kétszeres bajnoknak mondhatja magát. A magyar motorsport talán legnagyobb sikere ellenére még bizonytalan a jövő.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

KOÓS-LUKÁCS TÍMEA, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója

Szeptember 18-án és 19-én rendezték a 17. Budapesti Nagy Sportágválasztót. A Merkapt Sportközpontban több mint 100 sportág mutatkozott be, a...

Close