Sportszemle — 2015/10/02 at 06:30

Sportszemle 2015.10.02.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Magyar focistatehetségeket tesztelnek Hollandiában

Együttműködik a Vasas Kubala Akadémia és a holland Vitesse utánpótlás-nevelő központja. Négy fiatal magyar labdarúgó egy hétig Arnhemben edzhet. Négy magyar utánpótláskorú játékost hívott meg a holland első osztályú Vitesse a vele évek óta együttműködő Vasas Kubala Akadémiáról – írja az akadémia honlapja.

Olyan ország színeiben indulnak, amelyhez közük sincs

Két amerikai tornásznő, Alaina Kwan és Kylie Dickson képviseli Fehéroroszországot a glasgow-i olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságon – jelentette a BelTA fehérorosz hírügynökség. A fehéroroszok gyorsan léptek, honosították a két „válogatottat kereső” amerikait (Fotó: AFP) Manapság egy-egy honosítás már fel sem tűnik a nemzetközi sportéletben, de a Fehérorosz Tornaszövetség bejelentése – két amerikai tornásznőt neveznek az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra – nyomán azért elég sokan várhatóan felhúzzák a szemöldöküket.

Brutális, 640 kilométeres terepfutást nyert egy magyar

Valamiért a magyarok egyedülálló teljesítményekre képesek az ultratávú futóversenyeken. Nagy Katalin Spartathlon-győzelme után itt egy újabb nagy eredmény. Barta László nyerte meg Európa leghosszabb terepfutó versenyét, hat nap alatt tette meg a 640 kilométeres távot. September 25-én délben rajtolt el a Goldsteig Ultratrace mezőnye a németországi Marktredwitz-ből.

Tényleg egy thriller volt a történelem legnagyobb bokszmeccse

Napra pontosan negyven éve lépett utoljára ringbe egymás ellen minden idők talán két legjobb nehézsúlyú profi bokszolója, Joe Frazier és Muhammad Ali. A Fülöp-szigeteken megrendezett, manilai thriller néven elhíresült mérkőzés 14 menetig tartott, és Ali sikerével ért véget, de a győztest is úgy kellett kivinni a ringből.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.10.01.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close