olimpia, Sportgazdaság — 2015/09/23 at 14:50

Rio 2016: alacsony költségvetésű lesz a nyitó- és a záróünnepség

by

A jövő évi riói olimpia és paralimpia nyitó- és záróünnepsége lényegesen alacsonyabb költségvetésű lesz, mint a 2012-es londoni, vagy a 2008-as pekingi ötkarikás játékok ceremóniái.

Az ünnepségekért felelős csoport egyik tagja, a brazil filmrendező Fernando Meirelles kedden azt nyilatkozta, hogy ők a londoni költségek mindössze egytizedét fordítják majd az ünnepségekre.

rio-2016-bemutato

„Szégyellnénk magunkat, ha Londonhoz hasonlóan pazarolnánk egy olyan országban, ahol nagy szükségünk van a pénzre például az egészségügyben” – mondta Meirelles. – „Büszkék vagyunk rá, hogy nem költjük őrültek módjára a pénzt.”

A 2012-es londoni olimpia és paralimpia nyitó- és záróünnepségére megközelítőleg 80 millió fontot költöttek. Meirelles hozzátette, a ceremóniáknál kerülni akarják a közhelyeket, de a brazil jellegzetességeket mindenképp meg akarják mutatni.

A-riói-olimpia-kabalafigurái

„Olimpiát rendezni Rióban anélkül, hogy említést se tennénk a karneválról, esztelenség lenne. A karnevál nem egy közhely, a brazil emberek a karneválban élnek.” – mondta.

A kreatív csoport egy másik tagja, a szintén filmrendező Andrucha Waddington szerint az ünnepségek reflektálni fognak a brazil kultúra gyökereire.

„Minden fontos elem meg fog jelenni a show-ban” – mondta Waddington. – „A sokszínűségről fog szólni. Büszkék vagyunk rá, hogy egy rendkívüli ünnepség lesz rendkívüli költségvetés nélkül.” Részleteket azonban nem árult el a ceremóniákkal kapcsolatban. „Amit csak lehet, titokban akarunk tartani, hiszen a meglepetés nagyon fontos.” – tette hozzá.

Forrás: MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.09.23.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close