labdarúgás, Sport PR — 2015/09/15 at 11:50

1200 menekültet lát vendégül a Wolfsburg a BL-ben

by

A német labdarúgó bajnokság legutóbbi ezüstérmese, a Wolfsburg 1200 Németországba érkező migránst hív meg az első Bajnokok Ligája-mérkőzésére, amelyet a CSZKA Moszkva ellen vív ma este.

A klub pénteken jelentette be, hogy „felajánl számukra egy nagyszerű estét a nemzetközi futball élvonalában”. A Wolfsburg emellett minden eladott jegy árából egy eurót szán a menekültprogram támogatására.

refugees-welcome-wolfsburg

A wolfsburgi egyesület már korábban is nyújtott segítséget a bevándorlóknak: a hazai bajnoki mérkőzésein 800 menekültet lát vendégül, emellett edzőtáborokat szervezett számukra, a legutóbbi szezon utolsó mérkőzésén pedig migránsok gyermekei kísérhették pályára a játékosokat.

bayern-bunich-with-migrant-child-as-mascots

Korábban a Bayern München jelentette be, hogy 1 millió eurót ajánl a menekültek megsegítésére és hasonlóan cselekedett a Real Madrid, valamint a Paris Saint-Germain is. Más országokból szintén érkeznek felajánlások: a Porto a szeptember 29-i, Chelsea elleni mérkőzése jegybevételéből támogatja a migránsokat, a Celtic pedig a Dunfermline elleni jótékonysági mérkőzés bevételeit adta a menekülteket segítő szervezeteknek.

refugees-welcome-real-madrid

Forrás: MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.09.15.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close