Sportszemle — 2015/09/09 at 06:30

Sportszemle 2015.09.09.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Vidnyánszky: a tao a szakma rákos daganata

A Nemzeti Színház igazgatója szerint a tao egy közvetett állami támogatás. Ezzel ellentmond Orbán Viktornak. Emlékezetes interjúkat adott a miniszterelnök a felcsúti háza mellett felépült Pancho Aréna finanszírozásáról. A Hír24 riporterét arról oktatta ki, hogy a stadion nem közpénzből épült, a beruházás 3,8 milliárdos összköltségének 70 százaléka a tao-program keretében a társasági adójuk egy részét felajánló, nyereséges magáncégektől érkezett, a maradék 30 százalék pedig magánadományokból.

Katar támogatja a legrégebbi futballklubot

A világ legrégebbi labdarúgóklubja, a Sheffield FC katari támogatást kapott. Az 1857-ben alapított, ma az angol bajnokság nyolcadik vonalában szereplő egyesület 100 ezer fontos (mintegy 43,2 millió forint) segítséget kapott a közel-keleti államtól, amely a 2022-es világbajnokság házigazdája lesz. “Ez nem Katar erőfitogtatásáról szól” – nyilatkozta Richard Tims, a klub elnöke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Az MLSZ játékos-ügynöki szabályzatának problémái

Lassan két hónapja lépett hatályba az MLSZ játékos-ügynökökre vonatkozó közvetítői szabályzata. Jelenlegi formájában azonban számos gyakorlati kérdést nem, vagy bizonytalanságra...

Close