labdarúgás, Sport PR, UEFA — 2015/09/07 at 11:50

UEFA a gyermekekért

by

Az Európai Labdarúgó Szövetség [UEFA] az elmúlt években több olyan kezdeményezést is támogatott, amelynek a hátrányos helyzetű gyerekek megsegítése volt a célja, idén áprilistól pedig saját alapítványával küzd ugyanezért a törekvésért. Az UEFA Foundation for Children természetesen fókuszba helyzeti a sportot, de emellett egészségügyi, oktatásügyi, jogi, kisebbségügyi és gyermekvédelmi kérdésekben is segíti a rászorulókat.

Az alapítvány kuratóriumában helyet kapott Csányi Sándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is, aki gyakorlati tapasztalattal rendelkezik ezen a téren, hiszen Magyarországon immár tíz éve segíti a hátrányos helyzetű fiatalokat saját alapítványán, a Csányi Alapítványon keresztül. A kuratóriuma többi tagját is köztiszteletben álló, régóta működő jótékonysági kezdeményezéseket irányító személyek alkotják. Elnöke José Manuel Barroso, az Európai Bizottság korábbi vezetője, Csányi Sándor mellett pedig tag még Michel Platini, az UEFA elnöke, Peter Gilliéron, a Svájci Labdarúgó Szövetség és az UEFA Fair Play és Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke, Norman Darmanin Demajo, a Máltai Labdarúgó Szövetség elnöke és a Time2Think alapítója, Viviane Reding, az Európa Parlament tagja és Margarita Louis-Dreyfus, a Louis-Dreyfus Alapítvány elnöke.

UEFA-Foundation-for-Children-logo

UEFA Foundation for Children logó

Az UEFA Foundation for Children több projektet átvesz a partnereitől, illetve újakat is elindít. A jövőben a szervezet irányítja a jordániai Zaatariban található menekülttáborban élő gyerekek számára indított sportprogramokat, valamint az Óceániai Labdarúgó Szövetséggel közösen indított, 6-12 éves gyerekeket célzó díjnyertes sportprogramot is. A 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon több gyermekjoggal kapcsolatos projektet szervez az alapítvány, illetve egy autista gyermekek életkörülményeit javító programban is főszerepet vállal.

UEFA Foundation for Children hirdetőtáblák

UEFA Foundation for Children hirdetőtáblák

Az UEFA Foundation for Children létrehozását a Michel Platini javasolta. Az UEFA 2014 márciusában adta meg hozzá a támogatását és 2015 áprilisában indult el a szervezet tevékenysége. Az UEFA rendkívül fontosnak tartja, hogy minél többen megismerjék és támogassák új gyermekalapítványa programjait, ezért a Bajnokok Ligája, valamint az Európa Liga mérkőzéseken is találkozhat a közönség az alapítvány kampányaival.

Forrás: uefafoundation.org, mlsz.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.09.07.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close