Sportszemle — 2015/07/07 at 06:30

Sportszemle 2015.07.07.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Az utolsó meccs – a régi Puskás Stadion végnapjai.

Kőrösi Zoltán novelláskötetének címe lassan realitássá válik az egykori Népstadionban. Rohamtempóban fejezték be az építkezést, de sohasem készült el az eredeti tervek szerint; évtizedekig halogatták a felújítását, ami alatt igencsak leromlott az állapota. A hírek szerint júliusban elkezdik a rekonstrukciót, ezért az utolsó pillanatok egyikében körbejártuk a stadiont, hogy megmutassuk nektek úgy, ahogyan valószínűleg már sosem láthatjátok.

Így akarta átverni a Mercedes a Williamst

A Mercedest sportigazgatója, Toto Wolff elismerte, hogy csapata megpróbálta átverni a Williamst a Brit Nagydíj első harmadában, amikor a szerelők úgy tettek, mintha kerékcserére készülnének. Az ellenfél – és az osztrák szakember felesége, Susie Wolff – azonban átlátott a szitán.

NB I: 9.7 milliárd forint tartozást halmoztak fel a csapatok

Muszbek Mihály sportközgazdász szerint a magyar labdarúgásban történt pozitív irányváltás, de a 2014-es év, illetve a 2014-2015-ös szezon számai nem tükrözik ezt a változást, mert például összességében az NB I sportvállalkozásainak gazdasági folyamatai változatlanul rossz irányba mennek. Muszbek az 5. Sportgazdasági Nagyító című elemzésének ismertetésekor kiemelte: a magyar labdarúgás szakmai, üzleti, imázsépítési és infrastrukturális feltételei helyes, piaci irányba mennek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Akik nem kaptak licencet: kilátástalanság helyett professzionalizálódj!

Mondhatni, a 2014/2015-ös kiírás vége sem az érdemleges hírekről, esetleges statisztikában kimutatható előrelépésekről szólt. Sokkal inkább arról, hogy a Magyar...

Close