Sportmarketing, tenisz — 2015/06/30 at 11:51

Federer Wimbledonban

by

Roger Federer a Nike első számú teniszezője, akire idén Wimbledonban is külön figyelmet fordított a márka, hogy az imázsának megfelelően tudjon megjelenni mind a pályán, mind pedig a pályán kívül.

A Nike az elmúlt évben kifejlesztett egy új termékcsaládot, talán fogalmazhatunk így, a Nike Courtot, aminek a küldetése, hogy a lehető legjobban kiszolgálja, felszerelje a játékosokat a meccsen, az edzéseken vagy a pályán kívül eltöltött idő során. A kollekció a sport és a torna hagyományait ötvözi a legújabb technológiák segítségével. Ahogyan azt tudjuk, Wimbledonban szigorú szabályok uralkodnak a nagy múltjára való tekintettel. Talán ami mindenkinek feltűnik, az a fehér szín. De, hogy miért fehér? Erről majd a következő cikkemben fogok írni.

wimbledon-view

Roger Federer az elképesztő teljesítményével, játékstílusával, valamint a pályán kívüli elegáns megjelenésével a tenisz megtestesítője. Az idei torna során, a Nike Court keretében, ezen stílusjegyeknek megfelelő szerelésben részesíti a Nike a svájcit. A márka többféle szerelést állított össze, amit Federer a három fő tevékenysége során fog viselni. A NikeCourt Teet és a Nike Freestyle Shortot az edzések során, a Nike Premier RF kabátot a pályára való séta közben, a NikeCourt Coaches kabátot pedig a meccsek között, a pályán kívül fogja hordani a svájci.

SU15_TN_RFederer_Wimbledon_4349_square_600

Federer edzés szerelése

19032998916_5c7eb61e7e_z

Federer pályán kívül szerelése

19053638012_5074777651_z

Federer pályán kívüli szerelése

De talán a legfontosabb, hogy a pályán miben fog játszani. Hiszen ha a sportszergyártók oldaláról nézzük a dolgot, akkor ez fogja hozzásegíteni a győzelemhez a játékost, és ez fog imázstranszfert generálni nekik. A meccsek során a Nike játékosok NikeCourt cipőt fognak hordani, ami segítik őket a pályán való kényelmes mozgásban. A ruhákat a Nike Dri-FIT technológiával készítették el, ami elősegíti, hogy a ruhák könnyűek és szárazak maradjanak. Ahogy már korábban is említettem, természetesen a szerelések színe fehér lett. Jól látszik, hogy ezek a technológia újítások vagy megoldások a sportszergyártók részéről tényleg lényegesek, ugyanis kényelmesebbé és hatékonyabbá tehetik a játékosok életét, ami értéket adhat a márkának.

SU15_TN_RFederer_Wimbledon_5064_square_600

Roger Federer meccs szerelése

A pályán Federer Nike Premier RF Henley gallér nélküli pólót fog viselni, ami letisztult megjelenést ad a hétszeres bajnoknak. Hozzá Nike Gladiator rövidnadrágot, és a Nike Zoom Vapor Tour 9.5 cipőt fog viselni, ami Zoom Air technológiát is tartalmaz.

Federer a Nike egyik elit sportolója, ahova csak a legnagyobb sztárok kerülnek be. Ezért nem meglepő, hogy a Nike ennyire odafigyel a világ egyik legismertebb és legelismertebb sportolójának az öltöztetésére, megjelenésére, ami persze magának a márkának is jó. Az aktuális versenyszerelések követik a divatot, friss és trendi megjelenést adva a játékosoknak.

forrás: news.nike.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.06.30.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close