labdarúgás, Sportgazdaság — 2015/06/17 at 11:50

Az AS Roma követi a Juventus üzleti-stratégiai szemléletét: jön a lélegzetelállító Stadio della Roma!

by

Az AS Roma esetében bármilyen elfogultság nélkül nyugtázhatjuk, végre elindult az építkezés. Hogy ez miért jó a kívülállóknak, illetve akár egy Lazio drukkernek? Az olasz foci színvonalának javítása, mérkőzéseinek élvezhetősége közös ügyünk, hiszen ezáltal tudunk bízni az ’itáliai’ és a nemzetközi futballporond változatosságában.

Tehát napjainkban egyre jobb és biztatóbb híreket hallani az AS háza tájáról. Ezt erősíti, hogy a klub brandjének fejlesztése mellett a csapatépítés is a stratégiai tervezés részévé vált. Sőt! Immáron hivatalos, hogy sor kerül arra a komoly lépésre is, amelyre egy labdarúgó klub esetében körülbelül 50 évente tárulkozik lehetőség: stadiont építenek! 2014 végén hagyták jóvá a klubnál a Tor di Valleban található létesítmény rekonstrukciós tervét, amely a jövőben a farkasok otthonául szolgál majd.

Jelenleg így fest a Tor di Valle, az AS Roma jövőbeni otthona

Jelenleg így fest a Tor di Valle, az AS Roma jövőbeni otthona

Kedden egy hivatalos médiaesemény keretein belül nyilvánosságra hozták, majd átnyújtották a fővárosi illetékeseknek azon dokumentumokat, amelyek az 1.1 milliárd eurós projekt legújabb folyamatait és fejlesztéseit tartalmazzák.

Az AS Roma új létesítménye kapcsán már kiemelten hangsúlyos szerepet kap annak környezete is

Az AS Roma új létesítménye kapcsán már kiemelten hangsúlyos szerepet kap annak környezete is

Emellett bemutattak egy két perces videót, amelyben a 2017-re tervezett átadás előtti munkafolyamatok lépéseit veszik sorra. A végeredmény egy 52-60 ezer néző befogadására alkalmas létesítmény lesz, amely a mai stadion trendeket követi. Így rendelkezik üzletkötésre alkalmas helyszínnel, központi szórakoztató funkciókat lát el és környezetbarát attitűdjének köszönhetően számos zöld területet hoznak létre körülötte.

Az AS Roma új otthonának, a Stadio della Roma konstrukciós tervezete

A cikk második felében az AS Roma vezérigazgatójával, Italo Zanzival készített interjút olvashatja a kedves Olvasó. Ahogy ilyenkor megszokhattuk, a CEO az új létesítmény pályán és azon kívül kifejtett hatásait emelte ki, amelyek kulcsfontosságú szerepet fognak játszani a klub életében.

A Juventus esetében hatalmas hasznot hozott a saját tulajdonukban lévő stadionjuk. El tudja képzelni, hogy a Stadio della Roma az AS Roma esetében hasonló eredményt tud elérni?

,,Nagyon sok tekintetben elismerésre méltó a Juventus stadionja – ez nem csak egy lenyűgöző létesítmény, hanem önmagában egy remek precedens arra, hogy Olaszországban lehetséges a stadionfejlesztés. Tisztán láthatóak a pálya versenyelőnyből származó hasznok, ha az új stadionban nézel egy meccset.”

,,Mi – természetesen – arra törekszünk, hogy új stadionunkat amennyire csak lehet, hatásossá tegyük minden tekintetben. Nagyon bízunk abban, hogy maximálisan biztosítani fogja számunkra a hazai pálya előnyét, szurkolóink számára pedig a labdarúgás élményét.”

Az üzleti cél egyértelmű: ne csak a pályán legyenek „farkasok”, hanem a nézőtéren is

Az üzleti cél egyértelmű: ne csak a pályán legyenek „farkasok”, hanem a nézőtéren is

A Financial Fair Play világában milyen jelentőséggel bír az AS Roma számára, hogy további bevételeket tudjon generálni a meccsnapokon, ezáltal pedig tudja tartani a versenyt a legnagyobb európai klubokkal?

,,Az új stadionhoz társuló bevételek egyértelműen nagyon fontosak. A kereskedelmi bevételek emelkedése kétségtelenül további forrásokat biztosítanak számunkra, hogy a lehető legjobb csapatot építhessük a továbbiakban is.”

Mit fog a Stadio della Roma lehetővé tenni a klub számára, amire a Stadio Olimpico már nem képes?

,,A klub továbbra is jelenlegi otthonának, a Stadio Olimpiconak a légkörét élvezi. Ugyanakkor az új stadion egyedülálló és alapjaiban fejlettebb körülményeket fog kínálni minden területen. Először is a szurkolói élményt igyekszünk továbbfejleszteni, illetve néhány esetben újragondolni. Minden területet – biztonság, látótávolság, vendéglátás – át fogunk alakítani, hogy ezáltal is a lehető legjobb élményeket biztosíthassuk. A stadion fizikai erőforrásokat és remek atmoszférát fog nyújtani a csapatunknak, hogy mindig a legjobb eséllyel pályázhassunk a győzelemre.”

A teljes interjú a linkre kattintva érhető el (angol nyelven).

További képek a Stadio della Roma konstrukciós terveiről az AS Roma hivatalos facebook oldalán.

Forrás: 101greatgoals.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.06.17.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close