olimpia, Sportmarketing, többféle sportág — 2015/05/28 at 13:30

Rio Klub: új program a magyar sporthősök támogatásáért

by

Új magyar program indult az olimpiára készülő magyar sportolók támogatásáért. A Rio Klub hivatalosan május 20-án kezdte meg működését, elsődleges célja, hogy összefogja a támogatókat, és, hogy személyesen, közvetlenül segítse a sporthősöket a felkészülésben, elsősorban a mobilitás biztosítása révén.

A program keretében a Rio Klub és partnerei összesen 32 darab Audi A3 limuzint adnak át nyár végéig a versenyzőknek.  A kiválasztás folyamata a szakszövetségektől indul, ők adnak ajánlásokat a klub kuratóriumának, amelyet négy fő alkot, Szabó Bence a Magyar Olimpiai Bizottság [MOB] főtitkára, Fábián László a MOB sportigazgatója, Gyulay Zsolt a MOB elnökségi tagja, valamint Tóth Tamás a Rio Klub elnöke.

Rio Klub logó

Eddig öt sportoló vehette át az autót: Joó Abigél [cselgáncs], Ungvári Miklós [cselgáncs], Szász Emese [vívás], Tobai-Sike Renáta [sportlövészet] és Dudás Miklós [kajak-kenu]. A már kimagasló nemzetközi eredményekkel rendelkező ismert sportolók mellett ígéretes, feltörekvő tehetségek is lesznek a kiválasztottak között.

Rio Klub sportolók

A Rio Klub két főtámogatója a Porsche Hungária és a Groupama Garancia Biztosító, mellettük „klubtag” az adidas és a Tensi. Tóth Tamás elmondta, hogy a program nyitott, további cégek csatlakozását is várják.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.05.28.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close