Sportszemle — 2015/04/27 at 06:30

Sportszemle 2015.04.27.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Ha fekete vagy, felejtsd el a pénzdíjat

A Stockholm Marathon szervezőinek elképesztő ötlete támadt. Terveik szerint a versenyen csak az északi (nagyjából skandináv) futók kaphattak volna pénzdíjat a jó helyezésekért, az afrikai származásúak pedig akkor is csak éremmel és oklevéllel mehettek volna haza, ha nyernek. Még időben rájöttek, hogy ez a terv ostobaság.

Egyre kínosabb a budapesti futballklubok keringője

Az Újpest FC az állami tulajdonú Nemzeti Sportközpontoktól bérli komplexumát, a szerződés viszont ősszel lejár. Az indulási licencben megjelölt „B pálya” a Vasas arénája lenne, ott viszont a stadionjának felújítása miatt Kispestre kényszerült MTK fog játszani, ha a Bozsik Stadion rekonstrukciója is elkezdődik. A Honvédnál még most sem tudják, hová mennek albérletbe. Bár a fejlesztésnek minden érintett futballklub örül, komoly káosz alakulhat ki a párhuzamosan zajló rekonstrukciók miatt.

Galéria: szerintünk ez a világ leglátványosabb sportága

Ismerik a sepak takraw sportját? Nem? Ha az utóbbi a válasz, akkor ízelítőt adunk belőle: az ősi maláj csapatjáték modern formája a világ leglátványosabb sportágainak egyike. A sepak takraw egyik legviccesebb (és nyilván nem hivatalos) definíciója szerint „extrém futballtenisz, amit láthatóan nindzsáknak fejlesztettek ki.” Technika, akrobatika és merészség felsőfokon: a világ legjobbjai (nyolc férfi és hat női csapat) a napokban az ISTAF SuperSeries dél-koreai állomásán küzdenek meg egymással. Akinek megtetszett a Délkelet-Ázsiában (érthetően) roppant népszerű sportág, időnként az Eurosporton csíphet el közvetítéseket.

Újra világbajnok a magyar páros

Aranyérmet nyert a Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt kettős a vegyespárosok curling-világbajnokságán, Szocsiban.

A földöntúli futó, aki a Marson is túljutott

A világ leggyorsabb női maratonistája, Paula Radcliffe a vasárnapi London Marathonon hagyta abba végleg karrierjét. Tizenkét évvel ezelőtt éppen ott, 2:15:25-tel állított fel korszakos rekordot. Visszavonulása is szinte mondvacsinált, hiszen évek óta nem versenyzett már komolyabban, de enélkül is járt neki, hogy egy örömfutással búcsúzzon a közönségtől.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Másodpercek alatt elkapkodták a jegyeket Mayweather és Pacquiao meccsére

Elképesztő érdeklődés veszi körül az évszázad bokszmérkőzésének titulált Floyd Mayweather–Manny Pacquiao összecsapást. A nyilvánosság számára elérhetővé tett jegyek kevesebb, mint...

Close