kézilabda, Sportmarketing — 2015/04/16 at 16:50

Bemutatták a női kézi BL új, magyar tervezésű trófeáját

by

Április 14-én a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem [MOME] Auditóriumában tartotta sajtótájékoztatóját az Európai Kézilabda Szövetség [EHF], ahol az MVM EHF FINAL4 programjának sorsolása mellett leleplezték a sorozat új trófeáját. Az alkotás Ádám Krisztián és Sipos Balázs munkáját dicséri.

A MOME frissen végzett diákjaiból hat csapat állt össze az év elején arra a pályázatra, melyet az EHF, a Magyar Kézilabda Szövetség [MKSZ] és a MOME írt ki közösen az új trófea megtervezésére. A pályamunkákkal és a mögöttük meghúzódó gondolatokkal a Michael Wiederer [az EHF főtitkára], Marianne Überlacher [az EHF Marketing brand marketing vezetője], Mátrai Gábor [az MKSZ elnökségének a tagja], Fülöp József [a MOME rektora] és Lipóczki Ákos [a MOME Tárgyalkotó Tanszékének vezetője] alkotta zsűri tagjai nagyon elégedettek voltak. A márciusi kiválasztáson felkért szakértőként jelen volt Koós Pál, a MOME Design Intézetének igazgatója is.

Az új EHF női BL-trófea a leleplezés előtt

A nyertes pályamunka Sipos Balázs és Ádám Krisztián terve lett, így a fiatal művészpáros kezdhette meg az trófea kivitelezését. Elképzelésükben a sportágat jellemző taktikát, gyors passzokat, átlövéseket próbálták egy háromdimenziós tárgyban leképezni.

Az új EHF női BL-trófea bemutatása

„Az volt a feladatunk, hogy a klasszikus trófea designtól eltérő tervekkel rukkoljunk elő. A koncepciónkat a játék dinamikája inspirálta” – nyilatkozták a tervező művészek. „Ebben a sportágban mi a taktikát, a gyors passzokat, a levegőben végrehajtott dobásokat, és állandóan változó felállásokat észleltük, ebben gondolkodtunk. A műtárgy alakját a labda levegőben való mozgása határozta meg.”

EHF női BL sorsolás és trófea

Az egy méter magas és több mint 10 kilogramm súlyú új trófea 21 év után váltja le a korábbi serleget, és május 10-én a budapesti Papp László Sportarénában emelheti először magasba a női kézilabda Bajnokok Ligája FINAL4 győztese.

EHF womens CL 2015 trophy

Forrás: mome.hu
Fotók: Gosztom Gergő

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.04.16.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close