judo, Sport PR — 2015/04/13 at 16:40

Biztosító és judo szövetség együtt áll tatamira az 55 év felettiekért

by

Furcsa párosítás? Nem az, ha belegondolunk, hogy egy biztosítónak a balesetek megelőzése áll az érdekében, míg egy judo szövetségnél nehéz alkalmasabb partnert találni arra, hogy megtanítsa az idősebbeket megóvni az épségüket, ha elesnének.

A K&H Csoport belga anyavállalata [KBC] egy társadalmi kampány keretében fogott össze a Flamand Judo Szövetséggel. A cél, hogy esési technikákat tanítsanak az idősebb korosztálynak, ezzel csökkentve a sérüléses baleseteket.

Proud-to-be-55-judo

Még egy ártatlan szituációban is könnyen eltörhet valakinek a csuklója, vagy a kulcscsontja, ha rosszul érkezik a földre. Sok idős ember fél az eleséstől, ami egy ördögi körhöz vezet: annak érdekében, hogy elkerüljék a veszélyes helyzeteket, kevesebbet mozognak, ezáltal csökken az izomerejük és az egyensúlyérzékük, ami viszont növeli a sérülés esélyét egy balesetnél.

A KBC adatai szerint a baleseti sebészeten kikötő idősek 77 százaléka elesés következtében kerül kórházba. Az ápolás rengeteg költséget jelent a társadalom számára, márpedig az esési technikák taníthatók. A KBC ezért a Flamand Judo Szövetséggel együttműködve áprilistól három hónapon át ingyenes oktatást tart Belgiumban az 55 év felettieknek, ahol megtanulhatják, hogyan csökkentsék az elesések során a sérülések lehetőségét.

A kampány jó példája annak, hogyan lehet társadalmilag hasznos kapcsolatot teremteni két egymástól látszólag távol álló márka és sportszervezet között egy olyan célcsoportban, amelyik nem tartozik az üzleti szempontok szerint kiemelten kezeltek közé.

Forrás: kbc.be

One Comment

  1. Magyarországon évek óta müködik az Esések Iskolája SeniorEsésTan programja. Meg lehet minket találni. Hétfőn és szerdán tartunk eséstan órákat időseknek. Rengeteg videónk van erről. https://www.youtube.com/watch?v=KxHBcciLy5I

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.04.13.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close