olimpia, Sportszponzoráció — 2015/03/30 at 17:50

Az Airbnb lehet a megoldás a riói olimpia szállás problémáira

by

A riói olimpia hivatalos partnere lett az online lakásbérléssel foglalkozó Airbnb.  A szerződés azért jelent hatalmas újdonságot, mert a Nemzetközi Olimpiai Bizottság eddig szállodák építését követelte a rendező városoktól, de most lakástulajdonosok bevonásával oldaná meg az égető riói szállás problémákat.

Az Airbnb egy olyan online platform, amelyiken keresztül a lakástulajdonosok adják ki rövid időre az ingatlanjaikat, vagy szobáikat. A turisták körében rendkívül népszerű szolgáltatás kézenfekvő megoldást kínál a 2016-os olimpia szervezőinek egyik legnagyobb problémájára, a riói hotelszobák alacsony számára. Ráadásul segít elhallgattatni azokat a kritikus hangokat is, amelyek az ellen szólalnak fel, hogy a mega-események házigazdáit rendszerint féktelen szállodaépítésekbe hajszolják bele néhány hetes igénybevétel miatt.

airbnb logo

Az Airbnb a riói olimpia hivatalos szálláshely szolgáltatójaként 20 ezer szoba biztosítását vállalta a szükséges időszakra.  Fontos kérdés a minőség biztosítása, amivel kapcsolatban Joe Gebbia, az egyik társalapító azt nyilatkozta, hogy útmutatókkal támogatják az újonnan csatlakozókat,valamint továbbra is megbíznak abban, hogy az értékelési rendszerüknek köszönhetően a szállásadók rá vannak kényszerítve a magas színvonalú szolgáltatásra.

Rio de Janeiro

A 2008-ban alapított Airbnb a Szilícium-völgy egyik legsikeresebb start-up vállalata. Rio de Janeiro rendelkezik a negyedik legtöbb ajánlattal a platformon, Párizs, New York és London után.  A brazil főváros elképesztő dinamizmussal növekvő piac az Airbnb adatai alapján: 2011-ben még csak 800, napjainkban pedig már 20 ezer szobát kínálnak bérlésre a turistáknak az ottani lakástulajdonosok. A tavaly nyári labdarúgó világbajnokság során 100 ezer szurkoló szállt meg az oldalon szereplő ingatlanokban, a tulajdonosok pedig átlagosan 4 ezer dollárt kerestek a torna egy hónapos ideje alatt.

A megállapodás keretében Airbnb honlapja közvetlenül elérhető lesz a riói olimpiai jegyértékesítő oldaláról.

Forrás: Reuters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.03.30.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close