kézilabda, Sportmarketing — 2015/03/09 at 17:50

Kiválasztották Budapesten a női kézi BL új trófeáját

by

A női kézilabda Bajnokok Ligája nyertese friss, dinamikus és izgalmas új trófeát emelhet a magasba a budapesti Papp László Sportarénában, májusban. A dizájnversenyen csak a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem [MOME] egykori diákjai vettek részt.

Az Európai Kézilabda Szövetség [EHF] és a Magyar Kézilabda Szövetség [MKSZ] kezdeményezésére meghívásos pályázatot írtak ki a női kézilabda BL FINAL4 győztesének járó serleg megtervezésére. Hat csapattól érkezett pályamű, amelynek tagjait a MOME korábbi diákjai alkották. A zsűri az Európai Kézilabda Szövetség, az EHF Marketing, a Magyar Kézilabda Szövetség, valamint a MOME képviselőiből állt.

EHF női kézilabda BL-trófea zsűri

„Nagyon pozitív élményt jelentett a közös munka a Magyar Kézilabda Szövetséggel és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel. Mind a hat csapat munkája nagyon érdekes volt, de nem csak a minősége miatt, hanem a közös alapok miatt is, amelyekből különböző megoldások születtek. Izgalmas volt végighallgatni, hogyan alakították ki a tárgyaikat a versenyzők. Nagyon logikus, de teljesen különböző magyarázatokat kaptunk. Végül a zsűri úgy határozott, hogy három szempont alapján dönt: elsőként, hogy az adott tárgy mennyire rugaszkodik el a tradícióktól, másodszor, hogy mennyire adja vissza a nőiességet, valamint, hogy mennyire igazodik a női Bajnokok Ligája kommunikációs elemeihez. Emellett volt egy praktikus része is a döntésnek, a használhatóság és láthatóság, hiszen egy kivilágított arénában, tízezer ember követi figyelemmel, amikor a játékosok kézbe veszik a kupát” – mondta az EHF főtitkára, Michael Wiederer.

EHF női kézilabda BL trófea terv

„Igazán örülünk neki, hogy az Európai Kézilabda Szövetség nyitott volt az ötletünkre, és a magyar kreativitás ismét tudott újat mutatni. Ez az országunkban készülő trófea előre haladó és a jövőbe mutató munka, egy út, amit nekünk is érdemes követnünk” – mondta Mátrai Gábor, az MKSZ elnökségi tagja.

EHF női kézilabda BL trófea tervező csapatok

“Személyes tárgyat szerettünk volna tervezni, amely szakít a sztereotípiákkal, és az EHF imázsának emblematikus részévé válhat. A sportág esszenciáját akartuk felvázolni, dinamikára, érzelemre és a nőiességre építettünk. Munkánk minden oldalról más formát mutat. Nincs sok időnk elkészülni a kivitelezéssel, ezért amint lehet, elkezdjük a munkát, és nagyon reméljük, hogy azt a pillanatot, amikor a győztes csapat kapitánya felemeli a munkánkat, az első sorból láthatjuk” – nyilatkozta Ádám Krisztián és Sipos Balázs, a nyertes csapatot alkotó páros.

Az új trófeát a 2015-ös női kézilabda Bajnokok Ligája FINAL4 előtt, áprilisban mutatják be a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen.

Forrás: ehffinal4.com

One Comment

  1. Pingback: Bemutatták a női kézi BL új, magyar tervezésű trófeáját | sportsmarketing.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.03.09.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close