jégkorong, Sportmarketing — 2015/02/25 at 17:00

Az SAP újította meg az NHL statisztikáit

by

Az NHL közleménye szerint az SAP szoftvercégnek köszönhetően teljesen átalakulhatnak a jégkorong rajongók adatfogyasztási szokásai.

Az NHL és az SAP együttműködésének nemcsak a statisztikák szerelmesei örülhetnek, hanem az átlagos szurkolók is: amellett, hogy nő a nyilvánosságra hozott adatmennyiség, a bemutatásuk is sokkal érthetőbb, áttekinthetőbb és látványosabb lesz.

NHL statisztikák az SAP támogatásával

A megújulási folyamat már el is kezdődött. Első körben az NHL saját statisztikai oldala esett át egy ráncfelvarráson. Frissült a dizájn és a fejlesztés keretében átneveztek néhány korábbi, jól ismert mutatót [a Corsit, a Fenwicket és a PDO-t ezentúl SAT, USAT, illetve SVS°% néven kell keresni], valamint elérhetővé tettek a szurkolók által régóta hiányolt adatokat.

NHL stats

A változások nagy lendülettel folytatódnak, a második szakasz véglegesítése még április előtt várható, vagyis a 2015-ös szezon rájátszására lesz kész. Ebben a csomagban új szűrőket vezetnek be, lehetővé téve a leválogatásokat és összesítéseket egyes mérkőzések, illetve több szezonon átívelő időszakok vonatkozásában is. Szintén újdonság lesz a rájátszás mérkőzésire szóló előrejelző funkció a győzelmi valószínűségekkel, valamint tovább csinosítják a honlapon elérhető adatok vizuális megjelenítését is.

NHL SAP sajtótájékoztató

A harmadik fázis bevezetésének határideje a következő bajnokság októberi rajtja. Az SAP új mutatókat számít majd és megtörténik a historikus adatok digitalizálása egészen a liga 1917-es indulásáig. Az adatbázisban a következő szezontól már hanggal utasított keresésekkel is lehet majd kutakodni.

A pozitív változások fokozatosan kiterjednek további platformokra, így a televíziós közvetítések során mutatott statisztikákra, vagy a jégcsarnokok felületein megjelenített adatokra is. Az érintettek ígérete szerint a három szakasz lezárásával nem érnek véget a fejlesztések. Éppen ellenkezőleg, a tapasztalataikra támaszkodva tudják majd lefektetni a jégkorong statisztikák evolúciójának további lépéseit.

Aki igazi stat nerd és szeretne még mélyebbre ásni az NHL adatainak bányájában, az próbálja ki az nhl.com/stats/advancedstats oldalt, ahol komolyabb szintű statisztikákat találni.

Forrás: nhl.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.02.25.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close