Sportszemle — 2015/02/20 at 06:30

Sportszemle 2015.02.20.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Schmitt Pál után változtattak a Nemzet Sportolója megválasztásának szabályain

A Nemzet Sportolói mondhatják meg a jövőben, hogy ki kerüljön be elhunyt társuk helyére a Nemzet Sportolói közé, és arról 60 napon belül kell dönteni, döntött a kormány.

A VVK-tól az EL-ig: a 20. verzió van életben

Hogyan jutottunk el a mai lebonyolítási rendszerig? Vajon az UEFA már rálelt a legjobb lebonyolítási formára? A ma Európa-ligaként ismert, másodszámú európai kupasorozat sorsa igencsak hányatott. A Bajnokcsapatok Európa-kupájával (BEK) egy időben, 1955-ben jött létre, még Vásárvárosok Kupája (VVK) néven kezdő sorozat mindig az UEFA afféle mostohagyermeke volt a BEK és a Kupagyőztesek Európa-kupája (KEK) mögött.

Férfi kézi-vb: Magyarország jelezte pályázati szándékát 2021-re

A Magyar Kézilabda-szövetség jelezte pályázati szándékát a 2021-es és 2023-as férfi világbajnokságra. Egy hazai férfi-vb-nél a Papp László Budapest Sportaréna is minden bizonnyal helyszín lenne. Amint a nemzetközi szövetség (IHF) csütörtökön a honlapján közölte: Magyarország, Svájc, Szlovákia, Lengyelország, Svédország és Franciaország mindkét vb iránt érdeklődik, míg Egyiptom csak a 2021-es, Norvégia és Dél-Korea csak a 2023-asra adott be előzetes szándéknyilatkozatot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Márkát építeni tudni kell: Bajnokok Ligája boltokat nyit az UEFA Ázsiában

Licencszerződést írt alá az UEFA és a Marka, amelynek keretében a Bajnokok Ligájára fókuszáló koncepcióboltokat nyitnak a Közel-Keleten. Az első...

Close