labdarúgás, Sport PR — 2015/02/10 at 11:50

A gyermekekért fogott össze David Beckham és az UNICEF

by

Veszélyeztetett gyermekek millióinak megsegítésére hozott létre közös alapítványt David Beckham és az UNICEF. Az új szervezet neve a korábbi labdarúgó kedvenc mezszámából ered.

 

David Beckham 10 éve tevékenykedik az ENSZ Gyermekalapjának [UNICEF] jószolgálati nagyköveteként. Pályafutása befejeztével azonban több ideje marad foglalkozni a nemes ügyekkel is, ezért mélyítette el a kapcsolatát az UNICEF-fel.

David Beckham UNICEF

Az új jótékonysági alap a „7” nevet kapta Beckham régi mezszáma után, amelyet a Manchester United játékosaként és Anglia színeiben is viselt. Elsősorban az erőszaktól, bántalmazástól és betegségektől fenyegetett gyermekeket akarják segíteni.

Beckham azért fogja hallatni globálisan is erőteljes hangját, valamint megmozgatni kapcsolatait, hogy pénzt gyűjtsön az UNICEF számára és bátorítsa a világ vezetőit, hogy tegyék a gyermekeket első helyre, amikor új globális fejlődési célokról tanácskoznak. A korábbi futballsztár a rajongóit is arra kérte, hogy támogassák a gyermekek érdekeit az egész világon. A kampány erősítésére létrehozták a #putchildrenfirst hashtaget.

David Beckham az UNICEF nagykövete

“Minden, amit eddig tettem, a futballkarrierem, a családom, ide vezetett: itt a pillanat számomra, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek a világ különböző szegleteiben élő gyermekek megsegítésére. Azt akarom, hogy a saját gyermekeim is büszkék legyenek erre” – mondta a négygyermekes apuka.

Az UNICEF tájékoztatása szerint 2014 az egyik legszörnyűbb év volt a gyermekek szempontjából. Tavaly világszerte több mint 15 millió gyermek volt kitéve extrém erőszaknak a különböző konfliktusokban, és milliók szenvedtek természeti katasztrófák következtében. Az afrikai ebolajárványban ezrek maradtak árván, és még többen estek ki az iskolából. Az UNICEF becslései szerint emellett világszerte körülbelül 168 millió gyermek dolgozik, rengetegen pedig szexuális erőszak, emberkereskedelem és női körülmetélés áldozatai.

A hivatalosan a „7: The David Beckham UNICEF Fund” nevet viselő szervezet az első hároméves programja keretében hét régiót azonosított a világban, ahol sürgős segítségnyújtás szükséges a gyermekek életének megmentésére és jobbá tételére.

 

Forrás: UNICEF, MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.02.10.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close