Sportszemle — 2015/02/09 at 06:30

Sportszemle 2015.02.09.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


MOB: Budapest legyen Boston kihívója az olimpiáért

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) december elején jelentette be, hogy a luxusolimpiák ideje lejárt, és a gazdaságosság, valamint a fenntarthatóság lesz a jövőben az egyik legfontosabb szempont. (A programot Agenda 2020 névre keresztelték el.)

Pár nappal később, december 12-én jelentette be a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Borkai Zsolt, hogy érdemes megfontolni az olimpiai pályázatot.

Rúdtánc, horgászat, gombfoci – melyiket nyomjuk be az olimpiára?

Ha Budapest 2024-ben olimpiát rendezne, lenne lehetőség arra, hogy bizonyos feltételrendszer mellett a magyar szervezők döntsenek egy-két sportág egyszeri programba iktatásáról. Érdemes lenne persze olyanokat választani, amelyekben magyar siker várható. De melyiket?

Ott álltam Cozma mellett, amikor leszúrták

Rafael Sándor máig tisztázatlan okból szíven szúrta az MKB-MVM Veszprém román válogatott kézilabdázóját, Marian Cozmát, aki a helyszínen életét vesztette a veszprémi Patrióta lokál előtt. Raffael bűntársai súlyos sérüléseket okoztak a Cozma segítségére siető Zarko Sesumnak is, és megszúrtak még egy játékost, Ivan Pesicet, akinek az életét csapattársa, Vilovszki Uros mentette meg.

Barca: A szerényebb, barátságosabb légkör döntött – Tajti

U17-es utánpótlás-válogatottunk Belekben edzőtáborozik, és Belvon Attila szövetségi edző Tajti Mátyást, a Barcelona labdarúgóját is a keretben tudhatja. A tavaly légiósnak álló fiatal magyar elmondta, hogy a barátságos légkör döntött a katalánok javára a Real Madrid ellenében, amelyre a csillogás, a fényűzés volt jellemző.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

100 éves falécekkel és retro hódeszkákkal csúsztak a Mátrában

Számos résztvevője volt a múlt hét végén Mátraszentistvánon megrendezett retro síversenynek. Hagyományteremtés céljával, a síparkban szervezett verseny az elmúlt évszázad...

Close