, Sportmarketing — 2015/02/06 at 11:50

100 éves falécekkel és retro hódeszkákkal csúsztak a Mátrában

by

Számos résztvevője volt a múlt hét végén Mátraszentistvánon megrendezett Mátra Ski Classic retro síversenynek. Hagyományteremtés céljával, a síparkban szervezett verseny az elmúlt évszázad sísportban lezajlott fejlődését mutatta be. 100 éves falécekkel és retro hódeszkákkal nosztalgiáztak a téli sport szerelmesei.

Január utolsó szombatján szervezett, Mátra Ski Classic elnevezésű sí és snowboardverseny egy olyan szórakoztató sportos program, amely a sísport úttörői előtt kívánt tisztelegni.

Retro síverseny

„A versenykiírásnak megfelelően három kategóriában lehetett nevezni: veterán felszerelésben – antik fémkötéses vagy bőrszíjas autentikus fából készült síléccel és századelőre jellemző korhű ruházattal, 1995. év előtt készült felszereléssel – síléccel, sícipővel és öltözettel, valamint retró snowboarddal és a kornak megfelelő ruházattal. A győzteseket oklevéllel és tárgyjutalommal jutalmaztuk” – mondta Tihanyi Zsolt, a Kalandbázis ügyvezető igazgatója, a síverseny ötletgazdája.

Retro síverseny4

Majd hozzátette: „jó volt látni, hogy Harmat Rózsa, a 17-szeres magyar bajnok snowboardos is időutazást tett édesanyja 20 éves hódeszkáján, aki profihoz méltóan helytállt, és egyben kiemelte, hogy az elmúlt két évtized is mekkora fejlődést hozott a sportágban. Az érdeklődésre való tekintettel a mókás síversenyt jövőre is megrendezzük.”

További képek a rendezvényről:

Retro síverseny2Retro síverseny6Retro síverseny3Retro síverseny7Forrás: kalandbázis.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.02.06.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close