Sportszemle — 2015/02/04 at 06:30

Sportszemle 2015.02.04.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Budapest rendezheti a 2017-es cselgáncs-vb-t

Budapest rendezi a 2017-es cselgáncs-világbajnokságot, erre, illetve a a hozzá kapcsolódó kongresszus lebonyolítására a kormány kétmilliárd forintos garanciát vállalt, számolt be az MTI. Simicskó István sportért felelős államtitkár ezt kedden jelentette be, hozzátéve, hogy az egyéni és csapat-vb megrendezésének jogdíja 1,3 milliárd forint, az esemény teljes költsége pedig csaknem kétmilliárd forint, amelyet a kormány 2015 és 2017 között a költségvetésből biztosít a Magyar Judo Szövetségnek.

Február végén döntenek a negyedik csere engedélyezéséről

A labdarúgás szabályalkotó testülete, az IFAB következő, február 28-i ülésén tárgyal és akár dönthet is arról, hogy hosszabbítás esetén engedélyezi a negyedik cserelehetőséget. Ezt a tervezetet többek között olyan neves szakemberek támogatják, mint például a világbajnok német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw.

Parádésra sikerült az idei BL-döntő labdája

Idén Berlinben rendezik a Bajnokok Ligája döntőjét, így a finálé játékszerén a német főváros jelképei is megtalálhatóak lesznek majd.Az Adidas “The Finale 15” névre hallgató bőrgolyóján többek között helyet kapott a Brandenburgi kapu vagy éppen egy agresszív fekete medve is. A játékszer a berlini finálén, vagyis június hatodikán debütál majd.

Több rekord is megdőlt a 49. Super Bowlon

Minden idők legnézettebb tévéműsora lett az Egyesült Államokban a vasárnapi Super Bowl, a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) döntője, amelyet a New England Patriots 28-24-re nyert meg a címvédő Seattle Seahawks ellen.

MLSZ: megszigorítják a TAO-pénzek ellenőrzését

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közleményben reagált az utanpotlassport.hu január 30-i, a TAO-ból származó pénzek elosztásáról szóló cikkére. Az MLSZ jelezte: akciótervet dolgozott ki a 2015-ös évre, megszigorítja a társasági adóból származó pénzek ellenőrzését. A szövetség eddigi tapasztalatai szerint a TAO-rendszerben észlelt szabálytalanságok és hiányosságok aránya nagyságrendileg hasonló a más támogatási rendszerekben tapasztaltakhoz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Négyen szállnak harcba a FIFA elnöki posztjáért

Január 29-ig gyűjthettek támogatókat a FIFA elnöki címére pályázó jelöltek. Legalább öt nemzeti szövetség ajánlására volt szükség a versenyben maradáshoz,...

Close