Sportszemle — 2015/01/30 at 06:30

Sportszemle 2015.01.30.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Magyarország a fiatal labdarúgók 3. legnagyobb európai importőre

Spanyolország a 18 évnél fiatalabb futballisták Mekkája, már ami az átigazolásokat illeti (352 játékos – 2014-es adat), kétszer akkora importtal bír, mint a sorban utána következő Portugália (168), legalábbis ez derül ki a Marca spanyol sportnapilap összeállításából. Magyarország (136) a vonatkozó lista harmadik (!) helyére fért fel, megelőzve Angliát (112), Németországot (76), Hollandiát (74) és Olaszországot (43).

Visszavonul a kapus, aki átírta a szabálykönyvet

Első Stanley-kupáját 1995-ben nyerte, alig 23 évesen, a harmadikat – s most már tudjuk, az utolsót – 2003-ban. Részt vett négy olimpián, ebből kettőn aranyérmes lett a kanadai válogatottal. Ez sem kevés – a többi viszont már a legenda része. A valaha volt talán legjobb hokikapusé, Martin Brodeuré, aki csütörtökön hivatalosan is bejelenti visszavonulását.

„Ami Nyíregyházán van, párját ritkítja” – pénz van, a többi Mátyuson múlik?

Pénz van, a szakmáért pedig Mátyus János vállalja a felelősséget. Röviden így foglalhatjuk össze nyíregyházi látogatásunk tapasztalatait. Ugyanakkor a vezetőedzőt a nyolc új játékos kiválasztásának módjáról, a csapatépítés nehézségeiről, a légiósok kontra magyarok témakörről is faggattuk.

Bemutatták a 2015-ös McLarent!

McLaren Hosszas várakozás után csütörtökön leleplezte 2015-ös versenyautóját a McLaren-Honda. Az MP4-30-ast két világbajnok, Fernando Alonso és Jenson Button vezetheti majd. Csalódnia kellett annak, aki azt remélte, a McLaren és a Honda második házasságával a wokingi gárda visszatér valamely korábban használt legendás színezéséhez, a piros-fehér, avagy a narancssárga festéshez.

Détári Trapattonival együtt is bevállalná

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Détári Lajos, az Olimpiakosz korábbi futballistája is a jelenleg betöltetlen görög szövetségi kapitányi poszt jelöltjei között van. A Ferencvárostól történő 2012 augusztusi távozása óta munka nélkül álló Détári nem tagadta, hogy tárgyal a görögökkel.

Puskás után szabadon: nagy pénz, kis foci

Az utóbbi hetekben több magyar labdarúgóklubnál is tulajdonosváltást, adás-vételt pedzegettek. Annyira jó üzlet lenne a magyar foci, hogy sorban állnak a vevők?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Megújuló múlt – hivatalos múzeumi rangot kapott a Fradi Múzeum

A Fradi Múzeum megkapta a hivatalos múzeumi státusz besorolást. Ez a jelentéktelen adminisztrációs lépésnek tűnő változás fontos dolgokat jelenthet az...

Close