autósport, kerékpár, Sportmarketing — 2015/01/19 at 17:27

Eddy Merckx és Jacky Ickx csodálatos 70 éve

by

If you would like to read this report in English click here.

Két belga sportlegenda. Merckx a kerékpározásban, Ickx pedig az autósportban ért el páratlan sikereket. Mindketten idén lesznek 70 évesek, ezért közös kiállítással tisztelegnek előttük Brüsszelben. A szurkolók legnagyobb örömére.

Merckx

Eddy Merckx, a Kannibál. Becenevét a telhetetlen sikeréhségéről kapta. Pályafutása során 525 győzelmet aratott és nem háztömb körüli versenyeken: ötször nyerte meg a Tour de France-t és a Giro d’Italiát, egyszer pedig a Vuelta a Espanát, háromszoros profi és egyszeres amatőr világbajnok – hogy csak a legnagyobb sikereit említsem.

Ickx

Kortársa, Jacky Ickx az autósportban alkotott maradandót. Szakágaktól függetlenül halmozta az elsőségeket a Le Mans-i 24 órás versenytől kezdve, a Forma 1-en át, a Dakar Rally-ig.

Merckx-Ickx-Expo-Peloton

A ragyogó belga páros előtt tisztelgő kiállítás szépen tervezett, amely összhangba hozza a 40-50 éves emléktárgyak nosztalgiáját a modern technológiával. A központi terem tágas és fényes, ami jól jön, amikor a látogató szeretné lefotózni a két sportoló által használt versenyautókat, vagy kerékpárokat. Kell is a hely, hogy beleférjen a képbe egy nyolc bringából álló karaván a kísérőautóval.

Merckx-Ickx-Expo timeline

Az igazi szurkolói élményért érdemes végigkísérni a falon található idővonalat. A fontosabb állomásokat, mérföldköveket információs táblák jelzik, a részleteket pedig egyedi fényképek és a nagyközönség által eddig soha nem látott személyes szuvenírek illusztrálják. Mindkét sportoló teljes karrierje nyomon követhető a gyerekkori kezdetektől, a versenyszerű sporttól való visszavonulásig. A túra végén található mini-mozitermekben pedig Merckx és Ickx pályafutásához kapcsolódó filmekkel töltődhet fel a látogató.

Race-against-Eddy-Merckx

A kiállítás legélvezetesebb részei az interaktív demószobák: a retró kávézó, ahol újraélhető a hetvenes évekbeli kerékpár rajongó izgalma, miközben a peloton érkezésére vár; a versenypálya, ahol mindenki letesztelheti képességeit az egy órás kerékpározás rekordjának megdöntéséért száguldó virtuális Eddy Merckx ellen; vagy a boxutca részlet, ahol bárki lefotózhatja magát korabeli autómérnökként. A szórakoztató játékok közben érdekes tények is napfényre kerülnek a két sportolóval kapcsolatban. Tudod-e, hogy átlagosan hány liter levegő haladt át Merckx tüdején az egy órás kerékpározás világrekordjának felállítása során, vagy mi a végsebessége az Ickx által vezetett leggyorsabb versenyautónak?

Jacky-Ickx-race-cars

Ha kíváncsi vagy a válaszokra, akkor érdemes ellátogatni a Merckx-Ickx Expóra. A kiállítás könnyen megközelíthető, az Atomium mellett található, amely Brüsszel egyik szimbóluma és kedvenc turista attrakciója. A kirándulás könnyen beilleszthető, minden sportszerető számára, aki a belga fővárosba látogat 2015. június 21-ig.

Race-car-tyres

További képekért látogass el a képgalériánkba.

A rendezvény honlapja a nyitva tartásról és további információkkal elérhető a linkre kattintva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

70 glorious years of Eddy Merckx and Jacky Ickx

Eddy Merckx and Jacky Ickx – two Belgian sporting legends. They are both turning 70 this year so it is...

Close