Sportszemle — 2015/01/09 at 06:30

Sportszemle 2015.01.09.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Igazából most kezdődik a tánc Rio de Janeiróért

Mintegy négyszáz versenyzői kvótát már betöltöttek a jövő évi nyári olimpiára – kettő Magyarországnak is jutott –, de mivel a NOB irányelveinek megfelelően Rio de Janeiróban is valamivel több mint tízezer sportolóval számolhatunk, a kvalifikációs időszak valójában még csak most indul be. Évnyitó sorozatunk következő részében ezt vesszük górcső alá az egyéni sportágakban.

Martín: Amíg egy játékosunk is van, nyerni akarunk a BL-ben

Ambros Martín, a Győri Audi ETO KC-val két Bajnokok Ligája-címet nyerő spanyol szakember a Nemzeti Sportnak elmondta, a társaság kiváló szellemisége a legfontosabb indokok között volt, amiért úgy döntött, hogy 2018-ig meghosszabbítja a szerződését a zöld-fehéreknél.

A FIA kiszúr a McLaren-Hondával

Az FIA motorszabály-értelmezésével nem ért egyet a McLaren, és gyorsan jelezte is, hogy kapcsolatba lépett ezügyben a Nemzetközi Autós Szövetség vezetőivel. A szervezet – saját figyelmetlensége, egy kiskapu miatt – három motorgyártónak egész évben kénytelen engedélyezni a motorfejlesztést, a Hondának viszont február 28-án be kell fejeznie a munkát turbómotorján: idén kapcsolódik be a Forma-1-be, és tavaly, amikor a másik három elsőéves volt, azoknak is február 28-a volt a határidő.

Mesés kompenzációt kapott a Bayern München

A német bajnoki címvédő Bayern München kapta a legnagyobb részt abból a 70 millió dollárból, amelyet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) osztott ki kompenzációként azoknak az egyesületeknek, amelyeknek játékosai szerepeltek a tavaly nyári brazíliai világbajnokságon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.01.08.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close