Sportszemle — 2015/01/05 at 06:30

Sportszemle 2015.01.05.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Sakk: Három magyar is világranglista-vezető

A nemrég visszavonult Polgár Judit a női, Rapport Richárd a junior sakkvilágranglistát vezeti. Marjanovics Annamária az U14-es korosztályban vezeti a lányok ranglistáját. Polgár Judit foglalja el az első helyet a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) január 1-jétől érvényes női világranglistáján. A hazai sportági szövetség csütörtöki összegzése szerint újabb “világcsúcsnak” számít, hogy az aktív versenyzéstől nemrég visszavonult Polgár immár 84.

Nyitva maradt a kiskapu: engedélyezett a motorfejlesztés

2015-ös versenyévadban a Honda kivételével az összes gyártó fejlesztheti erőforrását, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elismerte, hogy egy, a szabálykönyvben található kiskapu valóban lehetőséget ad erre az érintett résztvevőknek.

Válogatott: harminc év után is egységes az ifi Eb-győztes csapat

Tavaly volt harminc esztendeje, hogy a magyar ifjúsági labdarúgó-válogatott máig emlékezetes fináléban, a hosszabbítást követő tizenegyespárbajban legyőzte a házigazda Szovjetunió együttesét, és Európa-bajnoki címet szerzett. Az akkori hősök azóta sem szakadtak el egymástól, a mai napig tartják a kapcsolatot. A 2014-es esztendő utolsó napjait például együtt töltötték Mátészalkán.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Dortmundi transzfertragédia

Miért fontos a sportigazgatók szerepe a mai labdarúgásban? - merül fel a kérdés, a Bayern München és a Borussia Dortmund...

Close