Sportszemle — 2014/12/29 at 06:30

Sportszemle 2014.12.29.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Úgy tűnik, megkerült Cathy Freeman lánggyújtó dressze

Bő 14 évvel a sydneyi játékok megnyitója után állítólag előkerült az az egésztestes dressz, amelyben Cathy Freeman fellobbantotta az olimpiai lángot. A ruhadarab – amelynek eszmei értékét akkor körülbelül nyolcmillió forintnak megfelelő ausztrál dollárra becsülték – a ceremónia után egyszerűen eltűnt a 400 méteres síkfutás későbbi győztesének öltözőjéből.

Honda: A Mercedes megöli a sportot

A McLarennel társulva jövőre visszatérő Honda is beszállt az F1 motorharcába, és természetesen egyáltalán nem meglepő módon a Mercedes ellen, vagyis a Renault és a Ferrari oldalán. Ezzel pedig a 2015-ös szezon motorgyártóinak háromnegyede azt szeretné elérni, hogy az FIA engedélyezze a szezon közbeni fejlesztéseket is.

Lengyelország: Itt jobban tisztelik a futballistákat, mint Magyarországon

Guzmics Richárd, a Haladás korábbi védője nemcsak azért érzi jól magát Krakkóban, mert stabil helye van a helyi Wisla kezdőcsapatában, hanem azért is, mert Lengyelországban máshogy viszonyulnak az emberek a labdarúgókhoz, mint Magyarországon.

Kötelező olvasmány: végre itt van a futball-lexikon!

A Debreceni Egyetem hatalmas monográfiát jelentet meg a hazai labdarúgás történetéről. Már annak is tizennégy éve, hogy a magyar futball centenáriumát ünnepeltük, a magyar futballét, amely hatalmas hatást gyakorolt Európa és a világ kultúrtörténetére, és amely a magyar történelem számos traumája, nemzetünk minden nyomorúsága közepette mégiscsak egy hihetetlen erejű és globális magyar sikertörténet volt a múlt században.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.12.23.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close