kosárlabda, Sportmarketing — 2014/12/11 at 11:50

LeBron és a fehér por esete tartja izgalomban Amerikát

by

Clevelandben rendszeresen csinálta, majd Miamiban felhagyott vele. A Cavaliershez való visszatérésekor a szurkolók szavazták meg, hogy kezdje újra, de az utóbbi pár meccs előtt megint elhanyagolta. LeBron James és a szertartásos krétapor szórás.

 A sportolóknak gyakran vannak különleges rituáléik a mérkőzések előtt, amelyek a ráhangolódást, a koncentrációt segítik. Ezek nem mindig kerülnek ki a nagyközönség elé, mert például az öltözőben történnek. Sok olyan személyes szertartás is van, amelyik ugyan a nyilvánosság előtt zajlik, de annyira megszokott, vagy természetes dolog, mint egy ima elmormolása, és ezért nem kap különösebb médiafigyelmet.

LeBron James krétapor dobása

LeBron James amerikai profi kosárlabdázó mérkőzés előtti szertartása ebből a szempontból az extrém kategóriába tartozik. Első clevelandi időszakának szerves része volt, hogy a meccs kezdete előtt színpadias mozdulattal krétaport szórt a levegőbe a pontozóasztalnál. A szurkolók imádták és a média is kiemelt figyelmet szentelt a rituálénak.

Amikor Miamiba igazolt, King James felhagyott a fehér por levegőbe szórásával. Négy év távollét után azonban az idei szezonra visszatért imádott Clevelandjébe és a szurkolói bízta annak eldöntését, hogy újrakezdje-e a jellegzetes szertartását. A Twitteres szavazáson a rajongói semmi kétséget sem hagytak afelől, hogy szívesen élnék át ismét az eufóriát, amikor a krétapor a levegőbe repül.

LeBron chalktoss vote

Mindez furának hangzik? Olyannyira nem az, hogy LeBron személyes szponzora, a Nike még reklámfilmet is készített a rituálé alapján.

Sőt, az NBA-sztár clevelandi hazatérésekor, az első bajnoki előtt a szurkolóknak is osztogattak márkázott konfettit, hogy becsatlakozhassanak kedvencük szertatásába.

Nike chalk bag

Forrás: foxsports.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.12.11.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close