Sportszemle — 2014/12/10 at 06:30

Sportszemle 2014.12.10.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Ettől még Messinek is leesett az álla

Hivatalosan kedden megnyitja kapuit a Manchester City új akadémiája, amely a világ legjobb intézménye a maga nemében. A fejlesztés 200 millió font (78 milliárd forint) körüli összegből jött ki. Az akadémiát egy híd köti össze a klub stadionjával. A létesítményben 16 futballpálya, közte egy 7000 nézőt befogadó stadion szerepel.

Elképesztő újítás a futballban

Újfajta eszközzel készül mérkőzéseire a portugál Benfica együttese. A csapat a “The 360 S” elnevezésű találmánnyal próbálja fejleszteni játékosai képességét. Ezzel az eszközzel egyaránt fejleszthető a játékosok reakcióideje, illetve passzaik pontossága is. Természetesen ezenkívül még sok egyéb képességre is hatással van a berendezés, úgymint a befejezés vagy éppen a védés.

Válogatott: Dárdai Pál marad a magyar szövetségi kapitány

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az eredetileg az őszi mérkőzésekre kinevezett Dárdai Pál továbbra is a magyar válogatott szövetségi kapitányaként dolgozhat, miután sikerült egyezségre jutni a Hertha BSC-vel. Dárdai megbízatása 2015. november 30-ig, az Eb-selejtezők végéig szól.

Százötvenezren a nem olimpiai sportágak mellett

Széles sporttársadalmi összefogást hozott a NOS Bajnokok szavazás. A kezdeményezésben a nem olimpiai sportágak legjobbjaira lehetett voksolni. A sportolanemzet.hu portálon közel 150 ezren szavaztak a sportági szakszövetségek által jelölt férfi és női sportolókra, csapatokra, edzőkre és szövetségi kapitányokra. A kategóriák helyezettjei idén először részt vehetnek a december 18-i Sportcsillagok Gálaestjén.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Jön az olimpia reformja

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjai egyhangúlag megszavazták a Thomas Bach elnök által előterjesztett modernizációs programot, amely révén a jövőben a...

Close