labdarúgás, Sportmarketing — 2014/12/03 at 11:50

Super Victor az EURO 2016 kabalafigurája

by

Közönségszavazáson kapott nevet a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság kabalája. A felkínált három lehetőség közül a Super Victor lett a befutó.

Két hete a marseille-i Stade Vélodrome-ban mutatták be hivatalosan a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság kabalafiguráját. A főszereplő egy kisfiú, aki szuperhősökre jellemző képességekkel rendelkezik. A története szerint ugyanis a barátaival való focizás közben a kerítés mögé rúgta a labdát, és amikor megkereste, talált mellette egy titokzatos köpenyt és egy pár mágikus futballcipőt is, amelyek segítségével repülni tud, valamint elképesztően ügyesen focizni.

EURO-2016-kabalafigura

A francia nemzeti színekben pompázó szuperhős kisfiút a szurkolók nevezhették el. A voksokat az UEFA honlapján lehetett leadni a három lehetőségre: Driblou, Goalix és Super Victor. A határidő lejártával a szavazatokat összeszámolták és a következő sorrend született:

  1. Super Victor 51.781
  2. Goalix 29.331
  3. Driblou 26.678

Meggyőző fölénnyel tehát a Super Victor nyert, amely név természetesen a győzelemre utal. A bejelentéssel egy időben elindult a kabalafigura saját Twitter csatornája, a @supervictor oldalon lehet követni a kalandjait.

Footix és Péno

A franciák szakítottak hagyományukkal, korábban ugyanis kétszer is a gall kakast használták kabalafigurának: az 1984-es labdarúgó Európa-bajnokságnak Peno, az 1998-as futball-vb-nek pedig Footix volt az emblémája.

Forrás: uefa.com

One Comment

  1. Pingback: Miért kapott David Guetta saját vagont az Európa-bajnokság trófeáját körbehordozó vonaton? | sportsmarketing.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.12.03.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close