labdarúgás, Sportpolitika — 2014/11/28 at 11:50

Az arab szponzor miatt lekerült a kereszt a Real Madrid címeréről

by

Hatalmas összegű szponzori szerződést kötött az Abu Dhabi Nemzeti Bank a Real Madriddal, cserébe viszont a kereszt eltávolítását kérték a címerből, hogy az iszlám vallású szurkolók kedvében járjanak.

Még szeptemberben írt alá 3,5 milliárd dollár értékű, három évre szóló együttműködést a Real Madrid és az Abu Dhabi Nemzeti Bank [NBAD]. A megállapodás keretében marketing akciókat hajtanak végre az Egyesült Arab Emírségekben és a királyi gárda címere felkerült az NBAD különleges kiadású bankkártyáira.

Real Madrid NBAd sponsorship

A Real Madrid 83 éve használt címerében azonban egy apró, ám annál jelentőségteljesebb változás történt: eltávolították belőle a keresztet. Igaz, ezt a verziót csak az arab világban használják, máshol érvényben marad az eredeti címer.

Real-Madrid-címer-kereszt-nélkülFotó: algemeiner.com

A sportklubok nagyon ritkán nyúlnak az emblémáik megváltoztatásához, mert azok jelentik az identitásukat. Az ügyben hivatalos indoklás nem hangzott el, ahogyan külön bemutatója sem volt a módosított címernek. A módosítás vélhetően a muszlim szurkolók érzelmeinek tiszteletben tartása miatt történt, hogy ezzel is erősítsék a klubhoz való kötődésüket.

Forrás: telegraph.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.11.28.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close