Sportszemle — 2014/11/17 at 06:30

Sportszemle 2014.11.17.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Barcelona: „Tajti Mátyás, a legújabb magyar gyöngyszem”

A legújabb magyar gyöngyszem. Így aposztrofálják Tajti Mátyást a Mundo Deportivóban. A lap a magyar tehetséget Sergi Robertóhoz hasonlítja. Tajtit technikás, tehetséges, erős és bátor futballistának írta le a Mundo Deportivo Az oldal a magyar vonalat Plattkó Ferenccel indítja, aki az 1920-as években volt a klub kapusa, majd a 1960-as évek eleji három felejthetetlen támadóval, a legendás Kubala Lászlóval, Kocsis Sándorral és Czibor Zoltánnal folytatja.

Jövő kedden jönnek a NOB a reformjavaslatai

Jövő kedden hozza nyilvánosságra a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az olimpiai játékokkal kapcsolatos, elsősorban Thomas Bach NOB-elnök által kezdeményezett reformjavaslatokat. A negyven pontból álló programról december 8-án szavaznak a küldöttek. A tavaly megválasztott Bach elsősorban azt szeretné elérni, hogy a jövőben a pályázó városok a korábbinál kevesebb pénzből tudják megrendezni az olimpiát.

Schumacher életműdíjat kapott, Vettel megkönnyezte

A csütörtök esti Bambi-díjátadón Michael Schumachernek távollétében adtak át elismerést a sportteljesítménye miatt, majd Sebastian Vettel remegő hanggal mondott beszédet érte. Sebastian Vettel jó barátja Michael Schumachernek, és erre büszke. A csütörtök esti Bambi-díjátadón a Forma-1-es versenyző sporttársát köszöntötte, akinek távollétében adtak át díjat a sport és társadalmi teljesítményeiért.

Örülhetnek a győri lányok – van az új aréna, van új induló

Hogy egy 130 ezres városnak, amely olyan sportkultúrával rendelkezik, amilyennel Győr, nem volt eddig egy valamirevaló sportcsarnoka az szégyen. Nem lebecsülve az 1976-ban átadott Magvassy Mihály Sportcsarnok – ez megújult közben és megmarad az új mellett – funkcionalitását, azért azt nyugodtan leszögezhetjük, a 38 évvel ezelőtti kívánalmaknak megfelelő 2000 férőhelyes sportcsarnok már nem felel meg a kor kívánalmainak.

Hogyan mondott le Egervári az Inter csodagyerekéről

Az új „Puskás” lehetett volna, ma a románoknál debütálhat. Egervárinak nem kellett, de biztosan az Internél nem értenek hozzá… George Puscas, a román nagyválogatott keret 18 éves újonca, aki az idei idénnyitón egymaga öt gólt lőtt az Internazionale juniorcsapatában (amire tényleg csak világhírű névrokona és még egy-két extraklasszis volt képes a futballtörténetben) lehetne akár magyar válogatott is.

Szurkol? Utazik? Lájkol? Íme, a kézikönyv! A női kézi Eb kisokosa

December 7-én kezdődik a női kézilabda Európa-bajnokság, amely hazánkban a szokásosnál is nagyobb figyelmet kap, hiszen a kontinensviadal társházigazdája Horvátország mellett Magyarország. Alábbi cikkünk egy összeállítás, amolyan útikalauz, amelyben igyekeztünk minden, a szurkolók számára hasznos információt összegyűjteni!

NB I: minden szurkolói kártyával be lehet jutni a meccsekre

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) határozata alapján mostantól minden élvonalbeli meccsre be lehet majd jutni bármilyen szurkolói kártyával. Az MLSZ elismerte, az eddigi rendszer ellentétes volt a nézők és a klubok érdekeivel A szövetség azért döntött így, mert a szurkolói kártya bevezetése óta a klubok határozhatták meg, hogy stadionjaik szektoraiba milyen klubkártyával engednek jegyet vásárolni a drukkereknek, s azt is, egyáltalán kijelölnek-e semleges szektort azok számára, akik nem rendelkeznek az adott két csapat szurkolói kártyájával.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.11.14.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close