labdarúgás, Sportmarketing — 2014/11/07 at 17:50

Különleges mezzel tiszteleg a Millwall az I. világháború katonái előtt

by

Egyedi szerelésben lépnek pályára a hétvégén a Millwall játékosai: a háborúkban elhunyt katonák emlékére terepmintás emlékmezben fut ki a csapat a gyepre.

Az angol másodosztályban szereplő klub a ligától kapott engedélyt, hogy különleges, katonai terepmintás mezben szerepeljen a hétvégi bajnokin. Az alkalmat az adja, hogy a Brit Nemzetközösség országaiban november 11. az emlékezés napja, ugyanis az első világháborút lezáró fegyverszüneti egyezményt ezen a napon írták alá 1918-ban.

Millwall Resemblance day

A kezdeményezéssel a Millwall a Headley Court számára gyűjt adományokat, amely háborúban megsérült katonák rehabilitációs központja. A klub mezszponzora az Euroferries abba is beleegyezett, hogy erre az egy mérkőzésre átadja helyét a Headley Court számára a szerelésen. A felsőre felkerül a pipacs is, amely a háborús áldozatokra való emlékezés szimbóluma.

Millwall pipacsos katonai mez

A Millwall 1500 különleges kiadású mezzel készül, amelyet 50 fontért kínálnak, és a tervek szerint szeretnének legalább 20 ezer font adományt összegyűjteni az értékesítésből. A Brentford elleni mérkőzés különleges vendégei a Headley Court betegi lesznek.

A kampányt egy videó kíséri. A megható képek alatt a csapat edzője, Ian Holloway szavalja az In Flanders Fields című [magyarul Flandria mezején címmel jelent meg] történelmi verset.

Forrás: millwallfc.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.11.07.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close