rögbi, Sportmarketing — 2014/11/06 at 11:50

Rögbi döntőt rendeznek a Camp Nouban

by

A francia rögbi csúcsát jelentő Bouclier de Brennus trófea a Barcelona labdarúgó csapatának híres stadionjában, a Camp Nouban talál gazdára 2016-ban. Ez lesz az első alkalom, hogy a francia első osztályú rögbi bajnokság, vagyis a Top 14 döntőjét az országon kívül rendezik.

A lépésre kényszerűségből szánta rá magát a liga. A normális menetrend szerint június elején tartandó Top 14 döntőt ugyanis 2016-ban később kell lejátszani, mert a jövő évi rögbi világbajnokság miatt tolódik a bajnokság. Június közepén pedig már foglalt lesz a döntő szokásos helyszínéül szolgáló párizsi Stade de France a 10-én rajtoló labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzései miatt.

Rugby Top 14 logó

Paul Goze, a liga elnöke elmondta, hogy több helyszínt is fontolóra vettek, beleértve a londoni Wembley stadiont, a római Stadio Olimpicót, vagy a milánói San Sirót. A választás végül a 98 ezer néző befogadására alkalmas barcelonai Camp Noura esett. A katalán főváros csupán 180 kilométerre van a francia rögbi egyik központjának számító Perpignantól, valamint könnyen megközelíthető földön és levegőben egyaránt Montpellier-ből, Toulouse-ból és Toulonból, ahol a nagyobb klubok találhatók.

Nou Camp

További változtatás az eddigi tradíciókhoz képest, hogy a döntőt nem szombaton, hanem péntek este rendezik, hogy elkerüljék a televíziós csatornákon közvetített labdarúgó mérkőzésekkel való ütközést.

Perpignan rugby

Forrás: rugbyweek.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.11.06.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close