Sportszemle — 2014/11/05 at 06:30

Sportszemle 2014.11.05.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Gyurta Dániel a kézilabda-Eb reklámarca

A december hetedikén kezdődő magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda-Európa-bajnokság előtt alig több mint egy hónappal kiderült, hogy az olimpiai bajnok úszó, Gyurta Dániel lesz az esemény reklámarca. Kézilabda, szeretlek! – ez a szlogen, és Gyurta szereti a sportágat, ott is lesz a meccseken a december eleji dohai rövid pályás úszó világbajnokság után.

Vb 2018: végtelenül kellemetlen baki, a FIFA nem győz bocsánatot kérni

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szervezőbizottsága hivatalos nyílt levélben kért elnézést Ukrajnától, miután a múlt héten a moszkvai Nagyszínháznál (Bolsoj) bemutatott fényvetítés során a Krím-félszigetet Oroszország részeként ábrázolták a helyi szervezők.

Lékó Péter és a Petroszjan rokonság

Lékó Péter jelentős lehetőség előtt áll: ő is játszik a ma kezdődő Tigran Petroszjan-emlékversenyen. A mezőnyben erős a „szovjet” túlsúly, Lékó mellett a kínai Ding Liren a másik kakukktojás.

Csütörtökig akciósak a jegyek a magyar-finn Eb-selejtezőre

November 6-án éjfélig 20 százalékos kedvezménnyel lehet megvásárolni a november 14-i magyar-finn Eb-selejtező jegyeit – adta hírül az Mlsz.hu . A jegyárusítás múlt hét keddi kezdete óta a finnek elleni Eb-selejtezőre, a hétfő délutáni jegyeladási adatok szerint közelít a 4000-hez az eladott belépők száma.

Jégkorong: új szerelésében játszunk a Négy Nemzet tornán

Új szerelésben lép pályára a magyar jégkorong-válogatott a hétvégi, káposztásmegyeri Négy Nemzet tornán. A nemzetközi szövetség (IIHF) és a Tackla cég közreműködése nyomán elkészült új modelleken – amelyet véleményezésre megkaptunk, és kértünk is néhány módosítást – majd a 2014-2016-os idényben használja a férfi és a női válogatott.

F1: 100 millió fonttal oldják meg a csapatok gondjait

Bernie Ecclestone a hétvégén azt javasolta, a nagyobb, gazdag csapatok adjanak a pénzdíjaikból a kisebb, anyagi gondokkal küzködő istállóknak, így megoldhatják a kicsik gazdasági válságát. A Red Bull és a Ferrari zsigerből utasította el az ötletet, jogosan, de úgy tűnik, mégis kap segélyt a Sauber, a Lotus és a Force India.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Könnyen pénzügyi katasztrófába fulladhat a 2022-es téli olimpiai játékok rendezése

Közismert, hogy egy olimpia rendezésének borzasztóan nagy költségei vannak és szinte utópisztikus azt hinni, hogy zéró nettó jelenértéke lehet az...

Close