Sportmarketing, többféle sportág — 2014/10/31 at 17:10

Sportcareers meetup – Antwerpen

by

Tegnap este alkalmam volt részt venni egy sportmarketing meetupon Antwerpenben. Helyszínül stílusosan a belga válogatott védőjének, Vincent Kompany-nak a bárja, a Good Kompany szolgált. Beszámoló a rendezvényről!

A sportcareers.be szervezésében létrejött meetupon kíváncsiságból vettem részt, a rendezvény ugyanis hollandul zajlott, és nem beszélem a nyelvet. A szakmai részét így nem is tudom megítélni, a meetup viszont elsősorban nem előadásokra, szakmai tudás átadására alapoz, hanem a networkingre. Egy cirka háromnegyed órás kerekasztal beszélgetés után szabad a pálya, a kapcsolatépítésre helyeződik a hangsúly.

Sportcareers-meetup-előadók

A körülbelül 60 résztvevő ezt maximálisan ki is használta: hamar beindult a névjegykártya csere, volt, aki a saját rendezvényéről osztogatott szórólapot, a brüsszeli egyetem professzora a networking mellett egy sportmenedzsment témájú egyetemet népszerűsített, de olyannal is találkoztam, aki Puskásról ír könyvet és egyébként ismeri Gyárfás Tamást, mert a FINA kiadványaiba szerkeszt tartalmat. Sok diák is részt vett az eseményen, és meglepően határozott elképzeléssel rendelkeznek a jövőjükkel kapcsolatban, valamint a céljaik elérése érdekében a vállalkozási hajlandóságuk is magas.

Sportcareers-meetup

Mindenki nagyon segítőkész volt, megpróbálták a magyarságomat a saját tapasztalataikkal és szakmai ismereteikkel összekapcsolni. A nyitottságra sem panaszkodhatom, de persze akadt olyan is, aki faképnél hagyott, amikor megtudta, hogy csak angolul tudunk kommunikálni. Mentségére legyen mondva, hogy később ő is visszatért hozzám egy kis beszélgetésre. Általános tapasztalatom, hogy Belgiumban senki nem jön zavarba, ha angolul kell megszólalni, azon felül, hogy a francia és a holland nyelv ismerete alap.

Vincent-Kompany-mezek

A főszervezőtől megtudtam, hogy évente öt ilyen meetupot tart, Belgium öt régiójában. Célja a sport üzleti világában elérhető karrier utak bemutatása és lehetőséget teremteni a kapcsolatépítésre. Ez utóbbival közös az indíttatása a mi Sportmarketing Újragondolva Meetupjainknak is, csak nálunk a tematikus előadásokkal a szakmai információcsere a másik pillér.

Good-Kompany

Sportmarketing Újragondolva Meetuppal legközelebb november 13-án jelentkezünk, a rendezvény témája pedig a sport társadalmi hatásai és a felelősségvállaló gondolkodás lesznek.

 

Forrás: www.sportsmarketing.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.10.31.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close