labdarúgás, Sportmarketing — 2014/10/10 at 11:50

Egész Európában elismerést váltott ki a csákvári fair play szektor

by

Az NB II-ből európai hírnévre tett szert a csákvári klub: NB I-es és NB II-es egyesületektől kértek saját címerükkel ellátott székeket egy szektor megtöltéséhez, a fair play jegyében kifejezve ezzel, hogy jól megférnek egymás mellett a különböző csapatok szurkolói.

Lezárult az NB II-ben szereplő Csákvár labdarúgócsapatának „Stadion a stadionban” elnevezésű kezdeményezése azzal, hogy a magyar profi klubok megküldték saját székeiket, és azokat felszerelték a fejér megyei város létesítményében.

Megérkeztek a csákvári fair play szektor székeiFotó: feol.hu

Gelei József sajtófőnök tájékoztatása szerint a hazai csapatok három-három széket adtak a csákvári egyesületnek, ezeket egymás mellett szerelték fel egy kijelölt szektorban. Hozzátette: a Ferencváros például egy VIP-széket is adományozott.

A csütörtöki sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy levelet küldtek a négy nagy európai bajnokság, az angol, a német, az olasz és a spanyol élvonalbeli csapatainak is. A 78 együttesből több, mint 60 azonnal pozitívan állt a kezdeményezéshez. Példaként elhangzott, hogy ennek kapcsán várják a magyar küldöttséget Newcastle-ba, illetve Bilbaóba.

A „Stadion a stadionban” elnevezésű kezdeményezésnek a sportszerűség, a tolerancia népszerűsítése a célja, a székek azt jelképezik, hogy jól megfér egymás mellett az Újpest és a Ferencváros, a Real Madrid és a Barcelona vagy a Liverpool és a Manchester United.

Csákvár fair play szektorFotó: nemzetisport.hu

A magyar szövetség [MLSZ] részéről jelen volt a csütörtöki eseményen Sipos Jenő szóvivő, aki elmondta, az MLSZ az európai szövetség Fair Play bizottságának is beszámol a csákvári klub kezdeményezéséről.

Forrás: MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.10.10.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close