Sport PR, tenisz — 2014/10/02 at 11:50

Li Na: visszavonulás után sportnagykövetség

by

A sérülések miatt szeptember közepén visszavonuló kínai teniszcsillag, Li Na hamar kapott új elfoglaltságot a sportágon belül: a jövőben a WTA nagyköveteként szolgál majd.

Li Na első komolyabb feladata az új szerepkörében az októberi WTA Finals promótálása lesz. A szezonzáró tornán hagyományosan a 8 legmagasabban jegyzett teniszezőnő méri össze tudását. A negyvennegyedik alkalommal megrendezésre kerülő viadal hivatalosan a BNP Paribas WTA Finals Singapore presented by SC Global nevet viseli.

TENNIS-WTA-CHNFotó: AFP

Li Na részt vesz majd a WTA Finals-t kísérő eseményeken, így többek között a megnyitó ünnepségen, az utánpótlás korú játékosoknak szervezett WTA Future Stars versenyen, valamint a szurkolói rendezvényeken. A WTA Finals a története során először jelentkezik Ázsiából, ahol Li Na különösen népszerű, hiszen a világranglista második helyével a földrész valaha volt legjobb eredményét felmutató női teniszezője.

Li Na civilben

A kétszeres Grand Slam győztes Li Na a WTA sportnagyköveteként elit társaságba került. Olyan legendákhoz csatlakozik, mint Billie Jean King, Chris Evert, Martina Navratilova, Tracy Austin, Marion Bartoli, Iva Majoli és Mary Pierce.

Forrás: wtatennis.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.10.02.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close