Sportszemle — 2014/10/01 at 06:30

Sportszemle 2014.10.01.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A pszichológus, aki kommandósokkal lövet a férfi pólóválogatottra

2010 óta dolgozik a férfi vízilabda-válogatottal, de igazán kiteljesedni csak Benedek Tibor kapitánysága alatt tudott. Benne volt a tavalyi, barcelonai vb-aranyban, ahogy az idei, margitszigeti Eb-ezüstben is – kriminálpszichológus és a TEK segítségével modellezte a játékosokra váró téthelyzeteket. Tudja, miért nem győztük le másodszor is a szerbeket, és azt is, hogy ha tehetné, hová ugrana vissza az időben. Interjú Imre Tóvári Zsuzsával.

Ripityára verte, de tisztelte a férfiakat

Polgár Judit, aki 25 évig vezette a sakkozónők világranglistáját, a nyáron jelentette be: abbahagyja a versenyzést. Beszélő név az övé a világban, ő az, akit Garri Kaszparov sem utasít el skype-on. Az összes világbajnokot legyőzte a férfiaknál, de a vb-cím nem jött össze. Majdnem olimpiai bajnok lett a magyar férfiakkal, ő látta a nyerő lépést, Lékó sajnos nem. Gyerekeit hagyományosan neveli.

Televízió: közpénzből indulhat az új sportcsatorna

Sajtóértesülés szerint jövő ősztől sportcsatornát indítana a Magyar Televízió. „Már régóta hallani lehetett arról, hogy az MTVA sportcsatornát indít, Riskó Géza elmozdításával, áthelyezésével erősödtek fel ismét ezek a pletykák – mondta a Blikknek az egyik sportcsatornánál dolgozó informátora. – Ám ahhoz, hogy a telített magyar piacon valaki újabb, esetlegesen jobb sportcsatornát csináljon, rengeteg pénz és kiváló műszaki háttér kell.”

Olimpiai és nem olimpiai sportcsillagok együtt

Idén először jelennek meg külön egységként a nem olimpiai sportágak képviselői a Sportcsillagok Gáláján, amelyet már a MOB is támogat s ahol a magyar sportújságírók szavazatai alapján átadják Az év sportolója-díjakat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.09.30.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close