Sportszemle — 2014/09/25 at 06:50

Sportszemle 2014.09.25

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Fontos szabályok változnak a vízilabdában

A Magyar Vízilabda Szövetség elnökét, Kemény Dénest kedd délután emailben értesítette a nemzetközi szövetség (FINA) a sportág szabályainak változásáról. A legfontosabb: maximum 25 méter hosszú lesz a pálya. Eddig leginkább 30 méteres volt a férfiaknál – bár pontosan nem rögzítették – és 25 méteres a nőknél.

Akik új színt hoztak a magyar kézilabdába – egy asztalnál Martínnal, Ortegával és Pastorral

Tudják, mi az a sobremesa? Spanyolországban a barátok és családok a napi főétkezés után nem szélednek szét, hanem együtt maradnak, és jó hangulatban beszélgetnek, iszogatnak és társasjátékoznak. Nos, ebből kaphattunk egy kis ízelítőt, amikor hosszú szervezés után egy városligeti étteremben egy asztalhoz ültettük a hazánkban dolgozó három kézilabdaedzőt, Ambros Martínt (Győri ETO), Antonio Carlos Ortegát (Veszprém) és Juan Carlos Pastort (Szeged).

Fellaini árából tíz évig üzemel a Standard-akadémia

Belgiumban a szövetség által kezdeményezett, összehangolt reform zajlott országszerte, az iskolák és a klubok szorosan együttműködnek, és a fiatalok mentális felkészítésére nagy hangsúlyt fektetnek. A szakemberek szerint a változást az edzőképzésnél kell kezdeni – derült ki a „Grund felsőfokon” Belgiumot bemutató epizódjából.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Bejött a Benficának a saját tévécsatorna

A klub pénzügyi jelentése szerint megérte házon belülre vinni a közvetítési jogokat és saját fizetős televíziós csatornát indítani.

Close