repülősport, Sportpolitika — 2014/09/23 at 11:50

Bekerült Szocsi a Red Bull Air Race versenynaptárába

by

Tovább növelte olimpiai örökségét Szocsi. 2015-től az orosz város is a Red Bull Air Race versenysorozat egyik állomása lesz. A megállapodás három évre szól.

Jövő év májusban debütál a Red Bull Air Race Oroszországban. A helyszín a szocsi Autodrom lesz, amely a város frissen épített Forma 1-es pályája, a száguldó cirkuszban október 12-én mutatkozik be. Az Autodrom különleges otthonaként szolgálhat a jövőbena repülő- és az autósportnak egyaránt, hiszen a szocsi téli olimpia helyszínei között kanyarog.

Besenyei Péter Red Bull Air Race

Krasznodar régió önkormányzata az olimpiai örökség továbbvitele érdekében igyekszik minél több nagyszabású sporteseményt Szocsiba csábítani. A korábbi olimpiai helyszínek egyik legnagyobb problémája ugyanis az infrastruktúra kihasználatlansága.

Red Bull Air Race Calendar_2014

A Red Bull Air Race nemzetközi repülő versenysorozat három év szünet után idén tért vissza a közönség elé. A 2014-es kiírásban a világ minden tájáról szerepelnek futamok: Abu Dhabi [Egyesült Arab Emírségek], Rovinj [Horvátország], Putrajaya [Malajzia] Gdynia [Lengyelország], Ascot [Anglia], Fort Worth és Las Vegas [Egyesült Államok], valamint Spielberg [Ausztria].

Forrás: sochiautodrom.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.09.23.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close