kosárlabda, Sportszponzoráció — 2014/09/22 at 11:50

Minden hárompontosért három fát ültetnek Portlandben

by

Környezettudatos együttműködést kötött az NBA-ben szereplő Portland Trail Blazers és a haszongépjárműveket gyártó Daimler Trucks.

A Daimler vállalta, hogy minden alkalommal, amikor egy Portland Trail Blazers játékos hárompontos kosarat dob, három darab fát ültet a helyi Sandy folyó deltájában. Nem csekély vállalkozásról van szó, ugyanis a Trail Blazers játékosai az előző szezonban összesen 770 triplát dobtak. Ez a teljesítmény rekordot jelentett a franchise történelmében, és a negyedik legjobb eredményt az NBA-ben. Ha sikerül ismét hasonló hatékonysággal szórni a hárompontosokat, akkor „Threes for Trees” elnevezésű akció keretében 2310 fával gazdagszik a terület. A projekt kivitelezéséhez a Daimler a Friends of Trees nevű szervezet segítségét veszi igénybe.

Portand Trail Blazers Daimler partnership

A szerződés öt évre szól, és a második legnagyobb üzlet a csapat életében. Ennél komolyabb fogást csak a csarnokuk névadói jogának értékesítése jelentett. A Daimler az együttműködéssel nemcsak a környezetépítésben veszi ki részét, hanem megjelenést is kap a Trail Blazers csarnokának reklámtábláin, a kosártartó oszlopokon, valamint a klub hivatalos televízió- és rádiócsatornájában.

Trees for Threes

A portlandi székhelyű Daimler Trucks új központot épít a városban, amelyben kényelmesen elfér majd a vállalat 1200 alkalmazottja. A Trail Blazers-szel kötött megállapodással a márka jelenlétét szeretnék tovább erősíteni a városban.

Forrás: nba.com

One Comment

  1. Pingback: Jó levegő lesz a hármasokból | Magyar sport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.09.22.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close