Sportmarketing, többféle sportág — 2014/09/16 at 11:50

Kevesebb szurkolót érdemel az értelmi fogyatékos sportoló?

by

Figyelemfelkeltő és elgondolkodtató egyben a Special Olympics európai nyári játékok plakátkampánya. Híres sportolók arcképük digitális módosításával támogatják értelmi fogyatékos társaik társadalmi elfogadottságát.

A Special Olympics a legnagyobb nemzetközi szervezet, amely értelmi fogyatékosok számára rendez sporteseményeket – edzéseket és versenyeket egyaránt. Jelenleg Belgiumban zajlanak a Special Olympics négyévente tartott európai nyári játékai. A szeptember 9. és 20. közötti időszakban tudományos konferencia előadások, művészeti kiállítások és családi rendezvények teszik teljessé a programot. Az esemény célja: az értelmi fogyatékosok társadalmi elfogadásának és integrációjának elősegítése.

Special-Olympics-2014-poster

Az idei játékokat egy elgondolkodtató plakátkampány kíséri, amelyben ismert belga sportolók – a labdarúgó Kevin De Bruyne, az asztaliteniszező Jean-Michel Saive és a sprinter Kim Gevaert – arcát alakították át digitális technikával, hogy Down-kóros emberekre hasonlítsanak. A képekre pedig az „Így kevesebb szurkolót érdemlünk?” felirat került, amivel a tabuk ledöntését szeretnék elérni.

Kim-Gevaert-Special-Olympics-campaign

A 2014-es Special Olympics európai nyári játékokra 58 delegáció érkezett, több mint kétezer versenyzővel és ezer edzővel. A versenyek során háromszáz hivatalos személy és négyezer önkéntes működik közre. A megnyitó ünnepségen számos híresség, köztük Mathilde belga királyné és Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság korábbi elnöke is részt vett.

Forrás: so2014.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.09.16.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close