Sportszemle — 2014/09/15 at 06:30

Sportszemle 2014.09.15.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Elindult a Budai Asztalitenisz Akadémia

A főváros második kerületének lakosai számára kiírt amatőrversennyel az Ormai László csarnokban szombaton hivatalosan is megkezdte működését a Budai Asztalitenisz Akadémia. Vígh László, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója emlékeztetett arra, hogy az Ormai csarnok felújítását a tető rendbe tételével kezdték, így már nem ázik be az épület.

Brazília: forradalmi újítás – a játékosok termelik a világítást

Egy Rio de Janeiró-i favelában felépítették a világ első olyan futballpályáját, amelyen a játékosok pályára lépésükkel termelik a világításhoz szükséges energiát. A Shell olajvállalat által finanszírozott pályán 200 különleges érzékelőt helyeztek el a gyep alatt, amelyek kinetikus energiát használva termelik az energiát.

Ha nem készít ki az adrenalin, 21 éves világrekord dőlhet meg

A kubai Javier Sotomayor 1993 óta tartja 245 centiméterrel a magasugrás világrekordját. Az elmúlt két évben szinte nem volt olyan nagy verseny, ahol ne veszélyeztették volna, de egyelőre nem jött össze a történelmi ugrás. Egy ukrán vagy katari emelheti új szintre a magasugrást.

Amikor garantált az arany – Speciális Olimpia

Lakatos Richárd három sportágat űz versenyszerűen. Futballozik, thai-boxol és tollaslabdázik. Bár utóbbiban már több szép sikert elért Magyarországon, soha nem láthatjuk majd világbajnokságon vagy az olimpián. Lakatos Richárd ugyanis értelmi fogyatékos. Azonban van egy szervezet, amely a hozzá hasonló embereknek segít, hogy a sporttal, a mozgással nyújtson nekik sikerélményt, és fejlessze őket testileg és lelkileg. Ez a Nemzetközi Speciális Olimpiai Szövetség.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Borkai Zsolt: a MOB támogatja a 2024-es budapesti olimpia rendezését

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke támogatja, hogy Budapest megpályázza a 2024-es nyári olimpia rendezési jogát.

Close